Najstniški smučarji rešili mladega fanta, ki je padel s sedežnice


Pet mladih smučarjev je nedavno rešili majhnega fantka, ki je nemočno bingljal s sedežnice v Kanadi.

Na videoposnetku, ki je bil posnet v sredo prejšnji teden, lahko vidimo moškega, ki obupano drži majhnega fantka, ki visi s sedežnice, medtem ko ljudje v grozi opazujejo dogajanje.

Med tistimi, ki so opazili kaj se dogaja, je bila tudi skupina petih najstnikov, ki so se takoj odločili pomagati. Uporabili so mrežo, ki obkroža smučišče, da so z njo lahko ujeli fanta in oblažili njegov padec.

Gabriel Nielson, eden izmed fantov, je povedal, da so sprva težko prepričali fanta naj skoči. Rekli so mu naj odvrže smuči in skoči na razpeto mrežo. Na koncu so mu preprosto rekli, da ne bo več dolgo zdržal in jim mora zaupati, da ga bodo ujeli. Potem je fant spustil očetovo roko in padel, najstniki pa so ga uspešno ujeli.

smučarji

Fant je bil po padcu popolnoma brez poškodb, tako da lahko rečemo, da je bila improvizirana reševalna akcija izvrstno izvedena. Kljub temu so fanta preventivno odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je bil nekaj časa na opazovanju, ker so se želeli prepričati, da je njegovo zdravstveno stanje dobro.

Tiskovni predstavnik smučišča Grouse Mountain je dejal, da se bo predsednik podjetja srečal z vsemi, ki so sodelovali pri reševanju fanta, da bi jim izrazil svojo hvaležnost. V znak hvaležnosti bodo vsi fantje tudi dobili sezonsko vstopnico za smučišče, ki bo veljavna letos in drugo leto.

Predstavnik smučišča je še dodal, da trenutno poteka preiskava glede incidenta. Namen preiskave je, da ugotovijo zakaj je do dogodka prišlo in da lahko ocenijo ali morajo sprejeti dodatne ukrepe, ki bodo zagotovili večjo varnost na smučišču za vse smučarje. Dodali so še, da so zelo ponosni na vse, ki so fantu priskočili na pomoč in da so ponosni, da obratujejo v takšni skupnosti, kjer si ljudje z veseljem medsebojno pomagajo.

Nedavni prispevki