Največji zaslužkar v letu 2019 mora plačati več kot milijon in pol evrov dohodnine


Finančna uprava Republike Slovenije je razkrila, koliko mora plačati zavezanec dohodnine, ki je v letu 2019 zaslužil največ, malo več kot tri milijone in pol evrov. Plačati mora dober milijon in pol evrov dohodnine. Poleg svoje plače, bonitet in regresa je prejel še dohodek od prodaje avtorskih pravic ter dohodke iz drugega pogodbenega razmerja. Identiteta zavezanca je skrivnost.

Davčni organ pa je razkril tudi drugega in tretjega največjega zasluškarja v lanskem letu. Drugi zavezanec je zaslužil dobra dva milijona tristo tisoč, pri čemer bo v državni proračun moral plačati dober milijon evrov. Ta zavezanec je poleg plače prejel še dohodke iz drugega pogodbenega razmerja.

Tretji po lestvici pa je zaslužil malo manj kot dva milijona evrov in bo prispeval 950 tisoč evrov v državni proračun. Ta je poleg plače prejel še bonitete.

Seveda so to podatki, ki so bili na podlagi podatkov davčnega organa, upoštevani v informativnem izračunu za leto 2019. Morebitni ugovori še niso upoštevani, saj se rok še ni iztekel.

Nedavni prispevki