Ni ideja za izlet, bolj opozorilo, da ne hodite sem


Prva asociacija na Transilvanijo je najpogosteje lik Drakule, najbolj slaven vampir, ki ga poznamo iz grozljivk z istim naslovom. Ampak članek ni namenjen opisovanju tega lika. V samem središču Transilvanije, le 20 minut vožnje stran od bližnjega mesta Cloj Napoca, se nahaja gozd. Gozd, ki je bolj strašljiv od Drakule. Večina domačinov se mu izogiba, saj gre, po njihovih besedah, za najbolj grozljiv kraj na svetu. Domačini so prepričani, da če bi šli v gozd, iz njega ne bi prišli več živi. Zanimivo je, da celo oblasti tujcem priporočajo, da tega gozda ne obiskujejo.

Legenda pravi, da je gozd z imenom Hoia Baciu dobil ime po pastirju, ki je pasel 200 ovac. Od takrat, ko je s svojimi ovcami pastir vstopil v gozd, za njega niso nikoli več slišali. Našli so le njegove ovce, ki so bile razpršene po gozdu.

Da gre za nekak romunski bermudski trikotnik na kopnem, pričajo tudi zgodbe domačinov o izginotju vsaj dvajsetih ljudi. Obstaja tudi legenda o petletni deklici, ki se je v gozdu izgubila. Po nekaj letih se je domov vrnila, vendar ni bila nič spremenjena. Nanjo čas, ki ga je preživela v gozdu, ni vplival.

Fișier:Nowe czarnowo-krzywy las.jpeg - Wikipedia

Javno medijsko pozornost si je gozd prislužil, ko je leta 1968 vojaški tehnik Emil Barnea v fotografijo ujel čuden lebdeč predmet, za kar je trdil, da je NLP. Zato, ker se je njegova zgodba bistveno razlikovala od drugih odkritjih o NLP, je takratna komunistična vlada njegovo prepričanje označila kot paranormalno norost in ga odpustila.

Danes najbolj pogumni obiskovalci tega gozda poročajo o čudnih simptomih, ki so se pojavili z vstopom v gozd. Postane jim slabo, dobijo občutek tesnobe, telefoni ne delujejo več. Človek dobi občutek, da ga nekdo opazuje, pravijo. Prikazovati se začnejo sence v podobi moškega. Slišijo se kriki in glasni zvoki, v gozdu je polno netopirjev. Ko so prišli iz gozda, so bili polni prask in modric, za katere nihče ni vedel, kako jih je dobil.

V gozdu Hoia Baciu pa je predvsem zanimiva in nenavadna rast dreves. Le-ta rastejo v cikcak vzorcih ali v spiralah, ampak vedno obrnjeni v smeri urinega kazalca.

Morda tako tole ni ravno predlog za naslednji izlet, ampak bolj opozorilo, čemu se ne približujte. Poznate film Čarovnica iz Blaira, zgodba govori o študentih, ki taborijo v gozdu, kjer se skriva veliko zlo? Nikoli ne veš, morda gre v Hoia Baciu za kaj podobnega.

Recent Posts