NLB zapira 10 poslovalnic!


Ljudje spreminjamo svoje navade, še najbolj pa takrat, ko jih moramo. To so opazili tudi na NLB-ju, ko so povedali, da se vse več ljudi, predvsem starejših, nauči uporabljati digitalni način obiska banke. Te spremembe pa vplivajo tudi na optimizacijo bank, saj se izgubi potreba po določeni odprti poslovalnici.

Tudi NLB se je odločila, da optimira svoje poslovanje, zato bo 15. junija zaprla 10 poslovalnic. Kot je sporočila na svoji spletni strani v obvestilu za javnost so to poslovalnice:  Bled, Lucija, Mislinja, Poljanska, Radenci, Semič, Senovo, Stari trg, Šentvid in Tržaška.

Kot so sporočili iz NLB, so svoje stranke o napovedanem zaprtju poslovalnic že obvestili.  V banki bodo poskrbeli za prenos poslovanja s strankami v drugo najbližjo enoto, stranke, ki bi imele zaradi prenosa poslovanja na drugo lokacijo težave z dostopom, pa lahko za pomoč zaprosijo ekipo mobilnih bančnikov.

NLB banka svojim komitentom svetuje, da za opravljanje bančnih storitev še naprej ljudje uporabljajo spletno, mobilno ali telefonsko banko tudi v prihodnje, saj predstavlja lažji, predvsem pa hitrejši dostop do vseh bančnih storitev.

V nekaterih lokalnih skupnostih zaprtju poslovalnic močno nasprotujejo. Tako je tudi v Mislinji. V tej občini je to edina poslovalnica banke, še posebno pa jo potrebujejo starejši ljudje.

NLB pa je danes znova odprla 12 poslovalnic po Sloveniji, ki so bile zadnje tedne zaprte. Katere so to, si poglejte na spletni strani banke.

Nedavni prispevki