Nov dan, novi primeri okužb v Sloveniji


Včeraj so testirali 1399 ljudi in odkrili 13 novih okužb s covid 19. Okužbe izhajajo iz Ljubljane in sicer 4, dve okuženi osebi sta iz Moravč, po eno okuženo osebo pa so odkrili v Kopru, Ravnah na Koroškem, Radovljici, Sevnici, Miklavžu, Ajdovščini in na Ptuju.

Na današnji tiskovni konferenci je bil vladni govorec Jelko Kacin precej kritičen do zdravstvenega inšpektorata, ker le – ta dela prepočasi in ne preverja ljudi, ki jim je bila odrejena karantena, ampak se odzivajo le na podlagi prijav. Izdanih odločb o odreditvi štirinajstdnevne karantene je na tisoče, inšpekcijski organ pa je opravil samo 14 nadzorov, kar se mu zdi nedostojno in nesprejemljivo.

Bojana Beović je, prav tako na tiskovni konferenci, pojasnila, da so trenutno največji, poleg uvoženih primerov okužb, tudi vsi tisti, ki so bolezen dobili na podlagi teh uvoženih primerov, t.i. sekundarne okužbe. V Sloveniji pa je v zadnjih dneh zaslediti tudi več tistih ljudi, ki sploh ne vedo, kje so se okužili.

Dotaknila se je tudi Hrvaške, ki je v zadnjih štirinajstih dni že presegla mejo, ki jo je določila Slovenija, 10 okuženih na sto tisoč prebivalcev in ostaja na zelenem seznamu. Beovićeva sicer ni navdušena nad »dvojnimi merili«, ki veljajo za Hrvaško, vendar pa s tem, če Slovenija Hrvaško uvrsti v rumeni seznam, se za našo državo razmere ne bi spremenile. Če bi bila Hrvaška na rumenem seznamu bi namreč pomenilo, da hrvaški turisti v Slovenijo ne bi mogli priti, za slovenske državljane pa omejitev ne bi bilo.

Nedavni prispevki