S polno ritjo je lahko srat ali kako je Novak Đoković razdelil svet


Novak Đoković

Ni medija, ki v tem času ne bi napisal vsaj kratko novico o aferi v Avstraliji. In na udaru je svetovni teniški as Novak Đoković. Javno se je izrekel proti učinkoviti zaščiti pred nevarnim virusom, ki razsaja po svetu že dalj časa.

V Avstraliji poteka eno najbolj odmevnih tekmovanj v tenisu Australia open. Tu je Novak Đoković že nekajkrat zmagal in tudi na tribune pritegnil ogromno svojih oboževalcev z vsega sveta. Letos pa se je zadeva malo izrodila. V Avstraliji so se temeljito oborožili z ukrepi za obvladovanje širitve nevarnega virusa. Tako se je država popolnoma izolirala od ostalega sveta. Vstop na njihovo ozemlje je pogojen s posebnim veljavnim potrdilom o ustrezni zaščiti pred virusom. In Novak Đoković naj ga ne bi imel. Tu so si mediji nasprotujoči. Nekateri trdijo o neustreznosti dokumentov, drugi spet o politični igri avstralske vlade. Kje se skriva resnica, vedo le najbližji udeleženi. Na udaru pa je predvsem avstralsko prebivalstvo. To so dodobra izigrali, ker so za nastop na Australia opnu določili tudi neke zdravstvene izjeme. Torej so finančni dobiček postavili pred zaščito pred nevarnim virusom. Takoj, ko je to sprevidela avstralska vlada, je medijsko izpostavila teniškega asa. Umazana igra predvolilnega boja. In v teh igrah po navadi padejo vse meje in pravila.

Prave resnice o tem, kaj vse se je, se še in se bo dogajalo, verjetno ne bomo izvedeli nikoli. Le mediji služijo mastne denarce z objavljanjem vročih novic. V tem primeru pa je medijska žrtev prav teniški as Novak Đoković.

Kot pri vsaki igri, tako tudi pri obvladovanju virusa obstajajo posebna pravila. Kdor se jih ne drži, je izločen. Podobno je v prometu. Za vožnjo po javnih površinah mora imeti vsak voznik v vozilu veljavno vozniško dovoljenje. Ni važno, niti kdo niti kaj ta oseba je. In če krši prometna pravila, je za to kaznovan. Pa naj bodo ta pravila smiselna ali ne.

Tako je tudi v trenutni zdravstveni krizi. Postavljena so določena pravila in potrebno se jih je držati. Pa čeprav so, žal, v nekaterih primerih popolnoma nesmiselna. Tako ob taki neenakosti prihaja do velikih razhajanj med samimi upravljalci ukrepov kot med izvajalci.

Vzornik mnogim

V trenutni zdravstveni krizi pa nastaja še en velik problem. To so svetovni vzorniki. In njihovi strastni oboževalci jim slepo sledijo. Mnenje vzornika privzamejo za svojega. Tu so spet na udaru mediji. Predvsem družbena omrežja. Ljudje pa jim brezglavo sledijo. Prav čudim se jim. Mar nimajo svojih možganov in se ravnajo po svojih spoznanjih? In prav je imela oseba, ki je izjavila, da se ljudje z nižjo izobrazbo bolj upirajo ukrepom povezanim z obvladovanjem širitve nevarnega virusa. Menijo, da njihovo mnenje ni dovolj dobro in se opirajo na mnenja svojih vzornikov. Kot da ti kaj več vedo. Nekateri so še plačani, da širijo neumne novice po medijih. Ubogi ljudje pa jim slepo sledijo. Vendar, ali se ti vzorniki kdaj vprašajo, ali lahko zaradi njihovega delovanja tudi nekdo izgubi življenje? Seveda se ne. Tudi ti vzorniki, med katerimi je seveda tudi Novak Đoković, imajo svojega vzornika. In to je denar. Ta pa ne smrdi. Pride pa prav in ga tudi ni malo.

In eden takih je tudi omenjeni teniški as. Kar reče, je sveto. Kar naredi, je junak. Ne poznam pa osebe, ki bi se zgledovala po njegovi dobrodelnosti. Mu sledila z zdravim načinom življenja. Opustila nezdrave navade. Se nesebično ukvarjala z otroki. Kajti vse to in še več Novak Đoković tudi je. Ne, on je junak, ker se je odločil, da se ne bo učinkovito zavaroval pred nevarnim virusom. Trenutno zanima medije samo to. Da pa je bil vzrok politične igre v Avstraliji samo zaradi ustreznega ali neustreznega potrdila, pa bo pokazal čas.

Recent Posts