O, te presnete dlake


Prihaja čas, ko bomo naša telesa malo bolj nastavili soncu. Oblekli bomo obleke krajših mer. In marsikatero osebo bo zagrabila panika. Dlake. Britje, depilacija in ne vem še kakšna proti dlakam akcija. Je to nuja ali moda? V vsakem primeru bedarija in zelo škodljiva razvada.

Dlake na telesu imajo svojo funkcijo, tako kot jetra in ledvice v telesu. Odmrle kožne celice se odluščijo od telesa in se nalepijo na dlake. Po njih se oddaljijo od telesa. Prav tako vse nečiste snovi, ki ne sodijo na kožo. Dlake se nato obrišejo ob obleko ali jih preprosto umijemo. Za to ne potrebujemo čisto nič drugega kot vodo. Vsa ostala kemična sredstva samo uničujejo kožo. Sčasoma ta postane občutljiva in izsušena. Ko jo mažemo z raznimi kremami, pa sestavine pronicajo skozi kožo v telo in nas tako zastrupljajo. Sčasoma tako postanemo alergični na nevemvsekaj. Imejte se radi in pustite naravi svojo pot. Moške brade so sedaj v modi. Drugje pa so pobriti. Ni mi jasno, zakaj? Aja, moda.

Ste vedeli, da modo narekuje farmacija? Slej ko prej moda pokaže svoje zobe. Nastanejo nove bolezni, za katere pa ima farmacija že pripravljena zdravila in ostale pripravke. Potem pa se gremo neke bitke proti cepljenju. Istočasno pa z modo podpiramo farmacijo. Včasih se je treba vrniti kako stoletje nazaj in misliti s svojo glavo. Vsekakor drži, da je bil zrak pred sto leti mnogo bolj čist in hrana veliko bolj zdrava. Ta dva faktorja nista zanemarljiva. Toda razmišljanje z lastno glavo pa je tudi danes potrebno. Ker potrošimo vse preveč denarja, da podpiramo industrijo, ki nas načrtno ubija.

Poglejmo si samo strošek vseh kemikalij, ki jih potrebujemo za britje in njegovo posledico. Britvice, pena za britje, trakovi za depilacijo, razkužila, tuš geli, hladilne kreme, toaletni robčki. Ker se sama ne brijem, sem mogoče še kaj izpustila. Tudi za cene ne vem. Vsekakor pa na letni ravni zapravimo za te brezpotrebne pripomočke denar v vrednosti tedenskega oddiha v mirni naravi. Samo zato, da smo ‘in’. Da stroškov zdravljenja raznih kožnih obolenj sploh ne omenjam. Ali alergij, ki nas posledično doletijo.

Zato, dragi moji, pamet v glavo in britvice v koš.

Za vsakim vogalom slišim stavke:

»Dlake na ženski se mi gnusijo.« Ne dolgo tega smo imeli v neki skupini pogovor o dlakah. Zakaj si moški tako želijo, da so njihove partnerke obrite okoli spolovil. Ni to malo pedofilsko nagnjenje? Saj samo male deklice nimajo dlak tam spodaj. Potem sem povedala en lušten stavek na to temo. Oseba moškega spola je skoraj bruhala. Grozljivo. Vsak ginekolog ima verjetno svojo zgodbo o problemih zaradi obritih ženskih spolovil. Te se verjetno najdejo tudi na spletu. Če že beremo vse možne vsebine, zakaj si ne bi še teh. Zatorej, če želite kakovostno tretje življenjsko obdobje, proč z britvicami od spolovil. In površin, ki dlake nujno potrebujejo.

»Ne prenesem dlakavega moškega.« Kaj pa? Nežnega gladkega fantka. Saj ni niti čudno, da so se današnji fantje tako pomehkužili. Saj same hočete take. Saj ni res, pa je. Obiskala sem neko predavanje o negi las. Vendar ga z lahkoto prenesem tudi na to temo. Dlaka je živo bitje. Vsebuje nešteto čutnih končičev. Ti končiči so kot neke antenice za odziv na okolje. In daljše kot so (lasje), močnejši odziv na okolje imajo. Zgodbo o Samsonu in Delili nas večina pozna. Samsonova moč je bila v njegovih laseh. Ko mu jih je Dalila odrezala, je ostal brez moči. V tej zgodbi je nekaj resnice. Ravno te antenice nas delajo močne. Ženske z lepo negovanimi naravnimi lasmi so izjemno močne. Moški z dlakami pa prav tako. To so pravi moški. Dandanašnji z lepo oblikovanimi bradami so pravi šarmerji. Pa recite, da ne?

Nedavni prispevki