Odrezana roka: Julija Adlešič iz zapora odhaja v hišni pripor


Po poročanju Planet TV je Julija Adlešič danes ob 16.00 uri zapustila zapor na Igu. Sojenj se bo udeleževala iz hišnega pripora. V priporu je bila od 8. marca lani, sojenj pa se bo  sedaj udeleževala iz hiše svojih staršev, pri čemer je zanimivo, da se z njimi niti ne razume, niti ne pogovarja. Iz hiše se je sicer izselila že leta 2017.

Odvetnik Adlešičeve, Boris Grobelnik, je predlog za odpravo pripora utemeljil s tem, da za Julijo ne obstaja ponovitvena nevarnost, poleg tega pa po njegovem mnenju pripor traja že preko razumnega roka.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je danes nadaljevala obravnava v zadevi tako imenovana »odrezana roka«. Na predlog obrambe o odpravi pripora Juliji Adlešič, je sodni senat predlogu ugodil in ga nadomestil s hišnim priporom.

Sodnica Dvornikova je v obrazložitvi odločitve o odpravi pripora poudarila, da sicer pri Adlešičevi še naprej obstaja utemeljen sum storitve kaznivega dejanja, se je pa medtem znižala stopnja ponovitvene nevarnosti, saj zavarovalniške police, ki jih je obtožena sklenila, ne veljajo več, novih pa verjetno zaradi medijske odmevnosti sojenja vsaj še nekaj časa ne bo mogla skleniti.

Sebastien Abramov, soobtoženi, ki je tudi partner Adlešičeve, še naprej ostaja v priporu.

Spomnimo

Gotovo se vsi še zelo dobro spomnite tega dogodka, ki je še kako pretresel Slovenijo. Obtožnica Adlešičevi in Abramovu ter njegovima staršema Tinski Huskić in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije.

Adlešičeva si je januarja lansko leto s krožno žago odrezala levo roko, a je po mnenju tožilca to storila namerno. Sum, da sta ta izprijeni in gnusni dogodek načrtovala vnaprej, je toliko večji, saj je Abramov Adlešičevo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah.

Vsi so se sicer izrekli za nedolžne.

Nedavni prispevki