Pazi radar! Preveri lokacije policijskih kontrol!


Danes, 20.5.2020 in jutri, 21.5.2020 bo policija na 629 točkah izvajala poostren nadzor hitrosti. Lokacije meritev lahko dobite na spletni strani policije.

Maraton nadzora hitrosti bodo policisti izvedli že šesto leto zapored. Pretekle izkušnje kažejo predvsem na to, da je na dan napovedanega nadzora ugotovljenih minimalno število prekoračitev hitrosti.  To pa je tudi glavni namen.

V mesecih, ko so veljali ukrepi za omejevanje gibanja, se je promet na naših cestah občutno zmanjšal. Nekateri vozniki so to izkoristili za svojo objestnost. S hitro vožnjo so zavestno kršili prometna pravila. Takšno vedenje je več kot neprimerno, saj ogroža življenje tako kršiteljev kot tudi življenja drugih, običajno povsem nedolžnih udeležencev, ki so se znašli v njihovi bližini.

V prihodnjih dneh in tednih je pričakovati zgoščenost prometa, saj se bo vse več ljudi začelo vračati na delo, več bo tudi drugih potovanj. Zaradi lepega vremena, bo na naših cestah tudi več motoristov in kolesarjev. V tem tednu pa so se v šole začeli vračati tudi učenci prve triade. Vse to zahteva našo dodatno in še večjo pozornost. Bodimo previdni, predvsem pa strpni za volanom vsepovsod, predvsem pa v bližini šol in vrtcev.

Nedavni prispevki