Pijani Filip Flisar razbil policijsko vozilo: »Za mano je zelo težko leto!«


Pustni čas je morda res primeren za vsakovrstne norčije, včasih pa meje žal ne poznamo. To je na lastni koži izkusil tudi olimpijec Filip Flisar, ki je med Slovenci nadvse priljubljen, a svoj temperament v kombinaciji z alkoholom očitno le stežka kroti.

Na pustni prireditvi na Ptuju se ga je namreč napil, potem pa se fizično spravil na reklamni pano in tudi na policijsko vozilo. Če je z lastnimi rokami razbil vetrobransko steklo, si lahko le predstavljate, kakšno moč je v tistem trenutku dobil. Ker se ni mogel pomoriti, so ga odpeljali na pridržanje na policijsko postajo.

Kakor koli že, novica se je kot blisk razširila po spletnih omrežjih, tako da se je na govorice preprosto moral odzvati. Za Pop TV je povedal, da pred odgovornostjo ne beži. Za njim ni najlažje leto, je dodal, češ da se mu je v tem času veliko nabralo. Svoje dejanje obžaluje in pojasnjuje, da so bila v notranjih prostorih neka trenja, tisoč pijanih ljudi in vsak je od njega nekaj hotel, ko je prišel na prosto, pa je vse skupaj izbruhnilo. Zaveda se, da pač mora sprejeti posledice in sam sebi svetuje, naj bo to zanj dobra šola. »Imejmo se radi, pa bo boljše za vse,« je še dodal, kmalu pa se je odzval tudi na svojem facebooku, kjer je dobil neverjetno veliko podpore.

Facebook: 8 tisoč všečkov!

Očitno ga imajo uporabniki spleta resnično radi, saj pod njegovo objavo skorajda ni komentarja v smislu »javna oseba si česa takšnega ne bi smela privoščiti«, ampak Filipu Flisarju velika večina izraža podporo! No, športnik je v svojem šaljivem slogu zapisal, da si je priboril nečastni naziv najbolj opevane maškare letošnjega leta. Ponovil je, da je za njim res težko leto, ki je nanj pustilo posledice. Seveda to ne opravičuje njegovih dejanj, nase ni ravno ponosen, ampak vse skupaj prosi, če ga lahko vsaj v manjši meri razumemo. Zapisal je, da je bil na prireditvi deležen tudi zlobnih komentarjev in da je tudi on pod kožo krvav. Opravičil se je vsem, ki ga na športni poti podpirajo, oboževalcem pa svetoval, naj se poskusijo postaviti v njegovo kožo. Spodaj si lahko preberete celoten njegov zapis.

Filip Flisar

Kakšne bodo posledice?

Sprva je policija v zvezi z incidentom molčala, potem pa le podala neko uradno poročilo, v katerem imena storilca seveda ne omenja. Njihov dodatek tako je, da je storilec celo skočil na intervencijsko vozilo policije, poškodoval pokrov motorja in z roko še vetrobransko steklo. Bil je več kot očitno pijan, pomiriti se ni hotel, zato so ga olisičili in ga do streznitve pridržali. Ker je kršil javni red in mir, bo plačal kazen, ker je poškodoval tujo stvar, pa ga čaka še kazenska ovadba. Kazenski zakonik v 220. členu za poškodovanje tuje stvari predvideva denarno kazen ali do dve leti zapora, če je storjena škoda velika, pa do pet let zapora.

Kaj pravi Slovenska vojska, njegov delodajalec?

Filip Flisar je kot vrhunski športnik zaposlen v Slovenski vojski, kjer pa pravijo, da on kot aktivni športnik ni klasičen pripadnik vojske, ampak je tam zaposlen prek sporazuma s slovensko smučarsko zvezo. In dodajajo tudi, da informacij o dogodku v bistvu niti nimajo, saj se je to zgodilo zunaj delovnega časa, v civilnih oblačilih in on se ni z nobeno stvarjo identificiral kot pripadnik Slovenske vojske. Povedano na kratko: posledic s strani delodajalca zanj ne bo.

Na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) pa uradnega komentarja v zvezi z incidentom še niso zapisali, ampak se bodo odzvali po pogovoru s Flisarjem in predsednikom panoge za smučanje prostega sloga. Če bodo kakor koli ukrepali, bodo še sporočili, sicer pa imajo tekmovalci z zvezo pogodbo, v kateri je zapisano vse, kar lahko počnejo in česa ne, tako da Flisar verjetno že ve, kaj ga čaka, če je pogodbo prebral.

Kaj pa pravi ljudstvo?

Nekateri ga na spletu branijo, češ da je pač pravi Štajerec, pravi Slovenec (Kdor ne pije, ni Sloven’c), da se kaj takega lahko zgodi vsakemu in da je celo dobro, da mu je »spustil ventil«. Seveda jih moti tudi, da je incident prišel v medije in da pač vsak kdaj greši.

Najdejo pa se tudi takšni, ki menijo drugače. Pravijo, da ni dobro, da takšno dejanje opravičuje z dejstvom, da je za njim pač težko leto. Mar to pomeni, da lahko vsi, ki imajo za sabo težke preizkušnje, razbijajo policijska vozila? Eden od komentatorjev pravi tudi, da mu ravno ta negativna energija, ki jo nosi s sabo, preprečuje vrhunske uvrstitve, in dodaja, da bi se ga lahko na primer Goran Dragić še tako napil, pa ne bi postal agresiven. Je prav, da z davkoplačevalskim denarjem pomagajo takšnim športnikom? Ga je udarila karma?

Vse to se sprašujejo uporabniki spletnih omrežij, seveda pa naj dodamo, da so tisti, ki njegovo početje kritizirajo, res v manjšini, Filip Flisar pa kljub vsemu ostaja ljubljenec slovenskih src.

Nedavni prispevki