Pod daljnovodom žagal veje in umrl


Na Goriškem, v naselju Bate, se je dopoldne med sečnjo oziroma čiščenjem rastja pod električnim daljnovodom zgodila huda nesreča s tragičnim koncem.

Policija je sporočila, da je v nesreči umrl 21-letni delavec. O tragediji so jih obvestili malo pred 10. uro dopoldne. Kot so sporočili, je mladenič med sečnjo splezal na enega od dreves in s teleskopsko motorno žago žagal vejevje, ki sega v višino, k daljnovodu. Delavec, sicer državljan BiH, ki je zaposlen v ljubljanski gospodarski družbi, se je z žago očitno dotaknil daljnovoda ter doživel električni udar. Padel je z drevesa v globino, in sicer s štirih metrov višine. Poškodovanega so reševalci in gasilci iz Nove Gorice kar nekaj časa oživljali, vendar so bila njihova prizadevanja zaman, saj je umrl na kraju.

Zdravnici ni preostalo drugega, kot da potrdi smrt in odredi obdukcijo, kjer bodo tudi lahko ugotovili več podrobnosti v zvezi z vzrokom. Policisti so o nesreči obvestili tako pristojno tožilstvo kot inšpekcijo, obe službi si bosta kraj in okoliščine tragedije podrobno ogledali. Tudi kriminalisti bodo imeli še nekaj dela s preiskavo.

Žal se dogajajo tudi tovrstne nesreče, ki jih ne privoščimo nikomur. Na tem mestu pa naj dodamo le še opozorilo o nevarnosti del na prostem, sploh tam, kjer obstaja skupek nevarnih stvari, kot so višina, elektrika …

Nedavni prispevki