Pogrešanega psa rešila obalna straža


Helikopterska posadka britanske obalne straže je izvajala redno vajo na škotskem gorovju Cairngroms. Med vajo so opazili psa in ga uspešno rešili.

Pes je bil v slabem vremenu pogrešan že 48 ur in je imel veliko srečo, da so ga iz helikopterja opazili ter rešili.

Pes Ben je bil na izletu skupaj s svojim lastnikom. Blizu kraja Loch Avon je pobegnil. Lastnik ga je poskusil poiskati, vendar pri tem ni bil uspešen, zato je psa prijavil kot pogrešanega.

V sredo je helikopterska posadka britanske obalne straže v okviru redne vaje letela nad gorovjem Cairngroms. Med poletom so na ozki plošči opazili majhno žival. S kamero so si kraj natančneje ogledali in ugotovili, da je na plošči ujet pes.

Izvedli so reševalno akcijo in ga uspešno spravili v helikopter, tako da je Ben sedaj že ponovno združen s svojimi lastnikom, ki ga je močno pogrešal.

Bena so reševalci našli v globokem snegu in je več ur moral sam preživeti v zimskih in vetrovnih vremenskih razmerah.

Here's a happy Ben 🐶 walking around after his 48 hour ordeal stranded in terrible weather in the #Cairngorms. Rescued whilst the Inverness Coastguard helicopter crew were out on essential winter training! #allsafe #trainingmatters More here: http://hmcoastguard.blogspot.com/

Objavil/a Maritime and Coastguard Agency dne Sreda, 13. marec 2019

Helikopterska posadka je nad gorovjem opravljala zimski trening, skupaj s kolegi iz bližnje helikopterske baze. Mešančka Bena so opazili šele ko se je razblinil oblak v katerem so leteli.

Predstavnik obalne straže je povedal, da je bilo na srečo vreme idealno za helikoptersko reševanje. Ko so psa rešili je bil zelo prestrašen in podhlajen zato so ga nemudoma odpeljali v bližnjo veterinarsko postajo.

Ben je moral nekaj časa ostati v veterinarski bolnišnici, kjer so zanj primerno poskrbeli. Izvedli so preventivni pregled in iskali morebitne poškodbe, vendar jih na srečo ni bilo. Pes je bil predvsem samo prestrašen, podhlajen, lačen in dehidriran.

Ben si je v bolnišnici odpočil, kmalu zatem pa je ponj prišel že njegov lastnik, ki ni izgubljala časa in se takoj odpravil na pot po svojega psa. Ben in lastnik sta bila tako v veselje obeh ponovno združena.

Today whilst out on essential training, our Inverness Coastguard helicopter crew were presented with an ideal opportunity to test their winter flying skills.A little dog, who had been missing for 48 hours in the terrible weather conditions of Storm Gareth, was spotted on a narrow ledge with a 200ft vertical drop below by the Coastguard helicopter crew.The Inverness helicopter crew – Captain Simon Hammock, Co-pilot Roger Sherriff, Winch Operator Rob Glendinning and Winchman Mark Stevens, were undertaking some essential winter training with another Winchman Kate Willoughby visiting from Humberside Coastguard helicopter base at Stag Rocks in the Cairngorms. To put their winter skills to the test, the two Winchmen were dropped off at a nearby bothy to undertake essential medical training in the snow. The remaining helicopter crew flew off to simulate a refuel and as they circled 1000ft up Loch Avon in the Cairngorms, a nearby section of cloud cleared and they happened to spot the dog perched precariously on the ledge.The helicopter crew noted the position, went back to collect the two training winchmen and returned to the stranded dog. The weather had luckily presented them an ideal window of opportunity to use the rest of their training time to rescue the dog! Little 'Ben' who is a Cavachon (mix of King Charles cavalier spaniel and bichon frise) was terrified and cold, so it was flown to the nearby Glenmore Lodge who then rushed it to the Strathspey Veterinary Centre. We have since heard that the dog is doing well and has been happily reunited with its owner.

Objavil/a Maritime and Coastguard Agency dne Sreda, 13. marec 2019

Nedavni prispevki