Pokojni župan se je uvrstil v zadnji krog volitev


Eden izmed županskih kandidatov v ZDA se je uspešno uvrstil v zadnji krog volitev, čeprav je umrl decembra lani.

Pokojni Charles Lamb se je uvrstil na drugo mesto v prvem krogu županskih volitev, takoj za kandidatom Danom O’Neilom, ki je ocenil, da je situacija rahlo nerodna.

Lamb je bil župan mesta od leta 2011 in je želel ponovno kandirati na volitvah. Na volitve se je še prijavil potem pa je nepričakovano umrl in je bilo že prepozno, da bi njegovo ime odstranili s seznama kandidatov ter dodali koga drugega.

Volitve bodo potekale drugega aprila in če bi pokojni župan zmagal bo novega župana moral določiti mestni svet.

Nekateri celo vodijo aktivno kampanjo za izvolitev pokojnega gospoda Lamba, ker si želijo na ta način priti do županskega stolčka. Če bo župana moral določiti mestni svet, se lahko zgodi, da postane župan nekdo, ki sploh ni kandidiral na volitvah. Če bi prišlo do tega, rezultati volitev več ne bi bili pomembni ampak bi postal župan tisti, ki bi dobil največjo podpora v mestnem svetu.

župan

Eden izmed promotorjev izvolitve pokojnega župana je povedal, da si želijo, da bi postal župan član mestnega sveta Nick Massey, zato tudi zdaj dejansko posredno vodijo kampanjo za gospoda Masseyja, preko kampanje pokojnega Lamba.

Massey je povedal, da je situacija res nerodna in da če Lamb ne bi ponovno kandidiral za županski stolček, bi se on sam podal v župansko bitko.

Povedal je, da bi bil počaščen če bi ga mestni svet razglasil za župana, vendar ne bo aktivno sodeloval pri kampanji za izvolitev Lamba.  Dodal je še, da če so ljudje bili zadovoljni z vodenjem mesta v zadnjih letih, se jim morda splača podeliti svoj glas Lambu in pustiti, da mestni svet odloči kdo bo postal novi župan.

Družina pokojnega župana je povedala, da so jo organizatorji trenutne kampanje za izvolitev Lamba kontaktirali in jih prosili za dovoljenje, da smejo še naprej voditi kampanjo. Družina se je s tem strinjala in jim dala svoje dovoljenje.

Nedavni prispevki