Policija našla tigra v zapuščeni hiši


V ponedeljek so v okolici mesta Houston, glavnega mesta ameriške zvezne države Teksas, našli tigra, ki je bil zaprt v kletki.

Tigra so našli potem, ko je policijo poklical anonimen moški in jim sporočil, da se v zapuščeni hiši nahaja tiger. Moški je tigra odkril, ko se je s prijatelji zatekel v hišo, ker so tam želeli kaditi marihuano. Ko je sprva opazil tigra je mislil, da halucinira.

Policija je tigra našla v garaži v kletki, ki ni bila zaklenjena. Garaža je bila zaklenjena s izvijačem in vrvjo.

Tigra so najprej šli pogledati uslužbenci zavetišča za živali, ki so ocenili, da je žival živela v neprimernih okoliščinah in je morala biti odstranjena. Poklicali so policijo, ki je priskrbela sodni nalog, da so tigra lahko rešili.

tiger

Žival so najprej uspavali, da so jo lahko varno odstranili iz hiše. Tigra so odpeljali v lokalno zavetišče za živali, ki ima zanj primerne prostore, kjer bo bil začasno nameščen. Kmalu bo bil premeščen v drugo ustanovo, kjer mu bodo lahko nudili primerno in tajno namestitev.

V ZDA obstaja več ustanov, ki bi bile primerne za tigrovo namestitev, tako v celotni državi kot tudi v zvezni državi Houston. Trenutno iščejo kateri ustanova bi bila najprimernejša za tigra in bi lahko najbolje poskrbela zanj. Ko se bodo dogovorili, kam bodo žival poslali, je potrebno samo še urediti transport, do izbrane ustanove.

Na najdbo tigra so se odzvali tudi v živalskem vrtu Houston. Povedali so, da oni tigra zagotovo ne bodo sprejeli, ker imajo v svoji oskrbi že dva malajska tigra in trenutno nimajo kapacitete, da bi lahko ustrezno skrbeli še za eno žival.

Danes je v divjini manj kot 3500 predstavnikov podvrsti tigrov. Malajski tigri, ki še zmeraj živijo na malajskem polotoku so kritično ogroženi. Ocenjeno je, da trenutno v divjini živi samo še 300 malajskih tigrov.

Nedavni prispevki