Pravi heroj! Ta policist je uspešno preprečil več kot 200 samomorov


Policist Kevin Briggs je znan tudi pod vzdevkom ‘varuh Golden Gate mostu’. Vzdevek je dobil, ker že 23 let dela v policiji, večino časa je bil zadolžen za opravljanje policijskih nalog na mostu Golden Gate.

Sprva je bil presenečen, ko se je izkazala, da njegovo delo ne bo vključevalo samo obravnavanje prometnih incidentov, temveč se bo velikokrat soočal tudi z ljudmi s samomorilnimi nameni.

Preden je bil poslan na Golden Gate most ni dobil nobenega posebnega treninga za delo z ljudmi, ki imajo samomorilne težnje, niti ni vedel, da so samomori na mostu Golden Gate zelo pogosti.

Ko je pričel z delom na mostu so imeli vsak mesec vsaj štiri ali šest primere, ko je nekdo naredil ali skušal narediti samomor. Čeprav je bil domačin se ni prej nikoli zavedal kako veliko težavo so predstavljali samomori niti ni bil usposobljen za obvladovanje takšnih situacij.

policist

Povedal je, da je bil sprva njegov pristop do samomorilnih oseb napačen. Na začetku je pristopil do njih in se takoj začel pogovarjati, danes ve, da je bolje, da pristopi in jih pozdravi ter jim dovoli, da oni sami začnejo pogovor z njim.

Ena izmed oseb, ki so poskušale storiti samomor z mostu je bil Kevin Berthia. Berhia je bil zelo jezen in je bil resen v svoji nameri, da bo storil samomor. Briggs se je z njim pogovarjal več kot 90 minut in Berthia mu je povedal o težavah s katerimi se je soočal v življenju. Briggs je med celotnim pogovorom govoril le štiri ali pet minut, ostal čas je samo poslušal. Sčasoma se je Berthia odločil, da spleza nazaj čez rob in da ne bo storil samomora.

Ko ga je Briggs vprašal s čim ga je prepričal, da si ni vzel življenja, je Berthia preprosto odgovoril, da s tem, da ga je poslušal.

Briggs pravi, da čeprav ne moremo rešiti težav s katerimi se ljudje soočajo, je pomembno, da jih poslušamo in poskušamo razumeti njihove probleme.

Kevin Briggs se je leta 2013 upokojil iz policije in zdaj dela kot svetovalec v ustanovi za preprečevanje samomorov.

Nedavni prispevki