Politične ambicije Zlatka Čordića?


O slovenskem »kulturniku« in pevcu Zlatkotu Čordiću je bilo v zadnjem času že veliko napisanega. Pa ne zato, ker bi izdal kakšen nov hit, temveč zato, ker je njegov namen očitno vstop na politično sceno. Zlatko je eden izmed pobudnikov petkovih protestov proti vladi Janeza Janše. Sploh ni nič narobe, če protestira, da ne bo pomote. Gre za vidik njegove (ne)moralnosti.

Za poslanca moraš biti izvoljen. To bi moral vedeti tudi Zlatko, ampak očitno ne ve. Dvom o njegovem poznavanju splošnih in temeljnih definicij delovanja države in po poznavanju Ustave itd,  se je pojavil že pri njegovem tvitu kar samemu predsedniku države, da naj ustavi diktaturo. Izraz »diktatura« pomeni doživljenjsko vladanje, kar pa v Sloveniji ni možno, saj ima oblast v Sloveniji ljudstvo, ki svoje predstavnike izbira na svobodnih in demokratičnih volitvah.

Zanimivo je, da se na vseh petkovih protestih glasno in zelo opazno, tudi medijsko izpostavlja, zato zagotovo ni več skrivnost, da ima Zlatko nedvomno velike politične ambicije. Zelo verjetno kar v stranki Levice. Funkcije poslanca se verjetno ne bi branil, vsaj kar se plače tiče. Pa primerjamo, naključno in karikaturno, Zlatka Čordića in Violeto Tomič. Oba sta kulturnika in oba glasna kritičarja Janeza Janše. Medijsko znano je, da se je Violeta Tomič, preden je postala poslanka, v življenju komaj preživljala, medtem ko naj bi sicer Zlatko živel kar razkošno življenje.  Plača poslanca je zagotovo mamljiva, tako kot oblast. Zagotovo se spomnite umetniškega prepričevanja Violete Tomič za vaše glasove na volitvah s stavkom »poslance na minimalce«….No, že dva mandata je v parlamentu, pa je o minimalcu za poslance vse tiho.

Raperju je država v času epidemije podarila kar zejeten kupček denarja in pomoči. Tudi prispevke mu je plačevala država oz. Janševa vlada s sprejetimi protikoronskimi ukrepi pomoči. Dvolično je zato zavajanje volivcev z njegovim glasnim in medijskim izpostavljanjem, da Janez Janša v državi vodi diktaturo.  Njegov protest proti vladi je zato iz tega vidika nemoralen. Nemoralnost in dvoličnost pevca pa se izraža tudi v tem, da je v času epidemije veliko ljudi ostalo brez zaposlitev, prav tako pa je veliko podjetnikov zaprlo svojo dejavnost. Ostali so brez dohodka za osnovno preživetje, medtem ko je sam, kot kulturnik, s svojimi lovkami prisesan na državni proračun.

Ja, v Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljani na volitvah svobodno odločamo, kdo bo predstavljal naše interese v parlamentu. Če je človek še preden (uradno) vstopi v politiko nemoralen in skrbi le za svoje interese po oblasti in denarju, zagotovo ne bo deležen, vsaj mojega glasu ne.

Nedavni prispevki