Preveri, ali seksaš dovolj pogosto


Medtem ko Avstralci povprečno seksajo enkrat ali dvakrat na teden, v Veliki Britaniji to povprečno počno manj kot enkrat na teden, se Američani  hvalijo, da povprečno seksajo dva do trikrat na teden. Kaj pa Slovenci?

Slovenci, če verjamemo raziskavi, ki jo je opravljala Healthcare, smo narod, ki naj bi bil spolno kar aktiven. Na lestvici trinajstih držav, smo zasedli solidno četrto mesto. Seksamo vsaj dvakrat na teden.  Spodbuden rezultat, ampak…

Dejstvo pa je, da ne moremo zagotovo vedeti, kako pogosto posamezniki seksajo. Te ankete je treba vzeti v obzir, saj ne moremo natančno in zagotovo vedeti, ali anketirani odgovarja po resnici, ali pa so njegovi odgovori morda le odraz njegovih želja. Upoštevati je treba tudi številne druge dejavnike kot so zdravstveno stanje, starost, stres in podobno.

Včasih je veljalo, da si moški želijo več seksa kot ženske. Pa to drži? Ne ravno, kajti vse do sedaj opravljene raziskave so pokazale, da tako kot si moški, si tudi ženske popolnoma enako želijo spolnosti, pomembna razlika je le v tem, da moški pogosteje pomislijo na seks kot ženske. Predvsem pa moški razmišljajo precej bolj enostavno ko gre za seks, medtem ko ženske na primer skrbi ali dovolj diši. Da je pri moških enostavneje kot pri ženskah kaže tudi dejstvo, da se ženske pred seksom želijo najprej počutiti želene.  Če se ne bo počutila želele, bo odklanjala tudi seks.

Tudi če v družbi še vedno velja vzorec, da so moški vedno »za akcijo«, žal, tudi to ne drži popolnoma. S starostjo moškega se spolna aktivnost moškega zmanjšuje, prav tako ima vpliv stres ali skrb za otroke. V raziskavah je bilo ugotovljeno, da pri 40ih letih seks ni več prioriteta v moških glavah. Večin moških te starosti je precej iskreno odgovorila, da je temu tako zato, ker bi radi šli naslednje jutro naspani v službo.

Kakorkoli, če želite biti v nekem svetovnem povprečju glede spolne aktivnosti, potem si začnite beležiti v koledar. Ker namreč podatki kažejo, da, če ste stari do 29 let, potem morate seksati 112 krat na leto. Če ste stari do 39 let 86 krat in če ste stari nekje med 40 in 50 let je povprečje seksa 69 krat na leto.

Recent Posts