Prikupen policijski pes poskuša oživljati vodnika


Junija je madridska policija delila videoposnetek kako njihov policijski pes Poncho poskuša oživljati svojega vodnika. Nedavno ga je nekdo zopet delil na Twitterju in ga je pogledalo že več kot 4 milijone ljudi.

Policisti so pojasnili, da osemletni koker španjel zares ne zmore oživljati človeka. S psom so postopek oživljanja samo demonstrirali za skupino osnovnošolskih otrok, ki so obiskali policijsko postajo, da bi se naučili kako poznavanje prve pomoči lahko komu reši življenje.

Psiček Poncho je usposobljen za odkrivanje eksplozivov, tako da morda ni ravno najbolj priročen, če nekdo potrebuje pomoč zaradi srčnega infarkta. Videoposnetek je zelo ganljiv, saj na najemu vidimo Ponchota, ki takoj priteče pomagati svojemu vodniku. Poncho navdušeno skače po vodnikovih prsih in izvaja nekakšno improvizirano masažo srca ter občasno preveri če zazna srčni utrip.

V prvotnem tvitu je madridska policija v objavi zapisala znan citat ameriškega avtorja Josh Billings: “Pes je edina žival na svetu, ki te bo ljubila bolj kot samo sebe.”

pes

Poncho ni edini pogumen kuža, ki je že dokazal kako močno zvestobo pes lahko izkazuje svojemu lastniku.

Lani je po svetu zaokrožil videoposnetek psa po imenu Xiongxiong (Ime pomeni majhen medved), ki po 12 ur na dan čaka na železniški postaji, da se njegov lastnik vrne z dela. Decembra se je po družbenih medijih razširila slika skupine psov, ki je vestno čakala pred bolnišnico na svojega lastnika, ki je zbolel in mora biti hospitaliziran.

Strokovnjaki pravijo, da psa ne moremo naučiti procesa oživljanja oziroma psi učinkovitega oživljanja niso zmožni fizično izvajati. Policijski psi se po navadi trenirajo za odkrivanje prepovedanih drog in eksplozivov, za iskanje in lovljenje pobeglih zločincev, za patruljiranje in sledenje in za naloge, ki vključujejo iskanje ter reševanje pogrešanih oseb.

V Mehiki so policijski psički Frida celo postavili spomenik. Opravljala je naloge psa za iskanje in reševanje ljudi ter v svoji dolgoletni karieri pomagali rešiti rekordno število ljudi. V znak zahvale so ji lansko poletje v mestu Puebla postavili spomenik.

Nedavni prispevki