Prodajalec ukradel srečke v vrednosti 1500 funtov in ni zadel ničesar


Obupan prodajalec si je nabral veliko dolga, katerega je poskušal poplačati z nagradami od ukradenih srečk. Ukradel je za 1500 funtov srečk, vendar ni zadel ničesar.

Andrew Lochrie iz Združenega Kraljestva se je odločil, da bo ukradel srečke državne loterije in z zadetki poplačal svoje dolgove. Na svojem delovnem mestu je odtujil za 1500 funtov loterijskih srečk, vendar niti ena izmed njih ni bila zmagovalna.

Prekršek je storil med 1. avgustom in 24. oktobrom 2017. Kasneje so ugotovili, da je on ukradel srečke, zato mu je sodišče naložilo, da mora plačati trgovini 1500 funtov odškodnine za ukradene izdelke.

Ko je njegov delodajalec ugotovil, da nekdo krade srečke so izvedli interno preiskavo. Med preiskavo je Andrew sam priznal, da je bil on tisti, ki je srečke odtujil. Njegov odvetnik je povedal, da dejanje močno obžaluje in da je bila kraja srečk dejanje iz obupa, ker je potreboval denar za poplačilo dolgov.

loterija

Sodnik je ob izreku kazni pripomnil, da se ena lekcija skriva že v tem, da izmed vseh srečk, ki so bile skupaj vredne 1500 funtov, ni bila niti ena dobitna. Andrewu je povedal, da razume, da je bil to obupan poskus za rešitev njegovih finančnih težav, vendar 1500 funtov ni majhna vrednost za njegovega delodajalca, kar se ne more kar spregledati.

Prekršek je bil dovolj resen, da bi lahko sodnik Andrewa poslal v zapor, vendar se je po priporočilu službe za socialno delo, sodnik raje odločil za alternativo. Andrew bo tako moral plačati odškodnine in opraviti 200 ur družbeno koristnega dela. Sprva je bilo mišljeno, da bo opravil 300 ur dela, vendar, ker je priznal krivdo, so mu kazen znižali na 200 ur.

Očitno še zmeraj velja, da se zločin ne izplača. Še posebej, če ukrademo loterijske sreče, ki so zato, da pretentajo ljudi, da zapravijo čim več denarja.

Nedavni prispevki