Rahljanje ukrepov se nadaljuje


Vlada je danes odločila, da se lahko rahljanje ukrepov nadaljuje. S ponedeljkom bo dovoljeno javno zbiranje do 500 ljudi pri čemer bo potrebno upoštevati smernice in navodila NIJZ.

Od ponedeljka dalje si boste lahko kakšno športno prireditev ogledali tudi iz tribune kot pravi športni navdušenec. Verjetno ni potrebno posebej opozarjati, da bo potrebno pri tem upoštevati navodila glede varnostne razdalje in higiene rok. Ker bo dovoljeno zbiranje do 500 ljudi, je pri tem potrebno upoštevati, da se v to število vštevajo tudi člani moštev, trenerji, mediji in drugi.

Naslednji ukrep vlade je sprememba Odloka o načinu o načinu izvajanja javnega prevoza. Predvidoma v petek, po besedah Jelka Kacina, naj bi bil ta odlok objavljen v Uradnem listu in če bo, bo začel veljati naslednji dan, to je v soboto. S tem se bo sprostil javni prevoz potnikov v mednarodnem prometu. Gre za vse vrste prevoza – letalski, železniški in cestni promet. Te novice so se nedvomno razveselili turistični prevozniki, ki bodo lahko spet prevažali turiste. Notranji javni promet v Sloveniji je že sproščen že od 11. maja.

Jutrišnji dan pa bo tudi zadnji dan delovanja vladnega klicnega centra, ki je nudil pomoč in svetovanje kar 50.000 klicateljem v povezavi z virusom covid-19 na območju Republike Slovenije.

Slovenija ima še vedno odlično epidemiološko sliko.  Na podlagi včerajšnjih testiranj, nimamo zabeleženih novih okužb z virusom covid-19. Sicer se pojavljajo posamezni primeri okužb, ampak življenje se vrača v normalo. Očitno pa je, da državljani vendarle upoštevamo preventivne ukrepe, ki so namenjeni naši varnosti pred okužbo in prav je, da je to v naši podzavesti.

Recent Posts