Razkrito, kako je nastala ta optična iluzija lebdečega sendviča


Na Twitterju se hitro širi fotografija optične iluzije, ki prikazuje nekaj kar zgleda kot plavajoč sendvič. Uporabniki Twitterja so nad njo zelo navdušeni in jim ni jasno kako je bila ustvarjena.

Fotografinja je v intervjuju za spletna stran Buzzfeed pojasnila kako je ustvarila optično iluzijo. Uporabila je samo vrvico in nekaj čarobnega urejanja fotografije na računalniku.

Veliko ljudi hvali njen izjemen talent in neverjetno domiselnost ter uporablja nenavadno fotografijo kot ohranjevalnik zaslona na svojem telefonu.

Avtorica fotografije je Dominique Hassell, dvajsetletna študentka fotografije, ki je zelo ponosna na svoj izdelek in da je všeč toliko ljudem. Na Twitterju ima njena objava plavajočega sendviča že 130 000 všečkov.

Dominique ni prava čarovnica in ni sendviča začarala tako, da lebdi v zraku. Spretno je uporabila nekaj vrvic, svoje urejevalne sposobnosti fotografij in seveda najpomembnejše, svojo izjemno domiselnost.

Tukaj lahko vidite fotografijo optične iluzije in zraven fotografijo, kako je bila iluzija izvedena.

Fotografinja je razložila, da ji je na šoli profesor fotografije podelil nalogo, da mora na nek način uporabiti program Photoshop in z njim na poljuben način urediti fotografijo. Polna idej je odšla domov in takoj začela razmišljati kaj bi naredila in kako bi svojo zamisel izvedla.

Profesor je rekel, da lahko uporabi kakršnokoli hrano. Odločila se je za sendvič, ker je menila, da bo dober izziv in ker je sestavljen iz več plasti, kar pomeni, da je imela na voljo veliko različnih možnosti.

S pomočjo vrvic je na svojo mesto postavila vsako posamezno plast in zatem posnela fotografijo. Zatem je s programom Photoshop sliko dodatno uredila tako, da je skrila vrvice in se jih več ni videlo. Končni izdelek je bil torej plavajoči sendvič, razdeljen po več plasteh.

Ljudje so navdušeni nad njenim kreativnim delom. Nekateri so bili nad fotografijo tako navdušeni, da so se odločili, da jo bodo uporabljali kot nov ohranjevalnik zaslona za njihove mobilne telefone.

Nedavni prispevki