Seksajte, da boste zdravi


Spolnost ima številne prednosti, ki bi vas lahko presenetile. Gotovo ste slišali za to, da seks vpliva na razpoloženje, ker se med spolnostjo sprošča hormon sreče, pa to na primer, da si s seksom krepimo srce, kar ima za posledico manjše tveganje za bolezni srca in ožilja.

Spolno aktivnost je dejansko mogoče šteti za precej dobro in zelo učinkovito telesno vadbo. V povprečju, če računamo, da seks traja 25 minut, moški izgubijo štiri, ženske pa tri kalorije na minuto. Kar priznajte, da je ta oblika »telovadbe« privlačnejša od tiste na tekalni stezi.

Ali ste vedele, drage ženske, da s spolnostjo lahko omilite ali popolnoma ublažite menstrualne krče? Vzrok je v tem, da se med spolnim vrhuncem poviša krvni pritisk, možgani pa so zaposleni z izločanjem hormona endorfin. Po učinku je ta hormon podoben morfiju.

Če moški vsaj 21-krat na mesec ejakulira, se mu zmanjša tveganje za razvoj raka prostate. V to številko pa so zajeta tudi samozadovoljevanja. Znanstveniki so teorijo o zmanjšanju tveganja raka s pogosto ejakulacijo že potrdili, še vedno pa ne znajo razložiti, zakaj je ravno ejakulacija tako zelo pomembna.

Dober seks je odličen za krepitev mišic ženskega medeničnega dna. Medenično dno so v bistvu mišice. Ženske te precej skrite mišice najpogosteje učvrščujemo in treniramo s Keglovimi vajami. Za krepitev medeničnega dna je priporočljivo tudi plavanje, vendar pa na povsem prijeten način te mišice krepi tudi orgazem. Dobro »natrenirano« medenično dno omogoča, da se izognemo urinski inkontinenci.

Med seksom pa se sprošča tudi hormon prolaktin, ki omogoča, da smo sproščeni in celo postanemo prijetno utrujeni. Zato ne bodite jezni, če vaš partner zaspi takoj po končani posteljni akciji – sedaj veste vzrok.

Če nadaljujemo pri spancu. Bolj ko je partner naspan, večja je njegova želja po tesni telesni aktivnosti. Ljudje, ki imajo redne spolne odnose so tudi bolj odporni pred virusi in mikrobi. Pa tudi na splošno velja in je podprto z raziskavami, da tisti, ki pogosto seksajo, živijo dlje od tistih, ki ne.

Intimni odnosi povečano vplivajo na našo samozavest in srečo. Torej, če želite srečno, zdravo in dolgo življenje, veliko seksajte.

Nedavni prispevki