Optimizacija spletnih strani pomaga k boljšim uvrstitvam na spletu


Splet je danes prevladujoči medij komuniciranja, saj večina ljudi prve informacije o izdelku ali storitvi, ki jih zanima, poišče prav tam. Zato je pomembno, da imate kot ponudnik izdelkov ali storitev svojo dejavnost predstavljeno na spletu, saj bo na tak način dosegla mnogo več potencialnih kupcev kot po drugih kanalih. Ste že slišali za izraz optimizacija spletnih strani? Vse o njej izveste na spletni strani https://www.gorec.si/optimizacija-spletnih-strani/, na tem mestu pa vam nudimo nekaj strnjenih informacij o tem procesu. Berite naprej, naučili se boste veliko novega!

Za zagotovljen uspeh ni dovolj le privlačno in kakovostno izdelana spletna stran, saj je takih strani s podobno vsebino na internetu malo morje – zato je potrebna natančno izdelana strategija, kako bo ravno vaša spletna stran izstopila iz množice. Tako jo bodo obiskovalci hitreje opazili, kliknili nanjo in se po pregledu tudi odločili za nakup.

optimizacija spletnih strani

To lahko dosežete le, če se vaša spletna stran pojavlja na prvi strani zadetkov, ko uporabnik v iskalnik – npr. Google – vpiše določeno ključno besedo, ki je povezana z vašo dejavnostjo. Za pojavljanje strani čim višje med rezultati iskanj je prava rešitev optimizacija spletnih strani. S tem boste dosegli večji obisk svoje strani, kar je prvi korak h končni prodaji izdelka oz. storitve, ki jo ponujate.

Kaj je optimizacija spletnih strani in kako poteka?

To je postopek, s pomočjo katerega se spletni strani izboljša pozicija v iskalnikih (npr. Google, Najdi.si, Bing, Yahoo itd.). V Sloveniji več kot 90 % spletnih uporabnikov za iskanje uporablja Google in med njimi je kar 91,5 % takih, ki pregledajo rezultate samo na prvi strani, nato pa obisk drastično upade. To je eden glavnih razlogov za slabo obiskanost ostalih spletnih strani, ki se pojavljajo nižje med zadetki.

Optimizacija spletnih strani je zapleten in tudi dolgotrajen postopek, za katerega je potrebnih veliko izkušenj in znanja, zato je pomembno, da jo zaupate strokovnjakom. V primeru nepravilnega izvajanja optimizacije lahko Google spletno stran kaznuje ter jo odstrani iz svojega indeksa, kar lahko traja od pol leta pa tudi vse do več let.

Pred začetkom optimizacije se napravi natančen načrt, da se določijo cilji in časovni okvir izvedbe. Sledi izdelava poročila, v katerem je natančno opisano trenutno stanje obstoječe spletne strani. Pregledati je potrebno vse njene elemente in raziskati ključne besede s področja, s katerim je dejavnost spletne strani povezana. Na podlagi tega se kasneje izdela kvalitetna vsebina spletne strani, izdelajo se ciljne strani in opravijo še druge aktivnosti, zaradi česar se bo stran pojavila višje na seznamu zadetkov v iskalniku.

Podjetje Gorec d. o. o. nudi vrhunske storitve s tega področja, zato jih obiščite.

optimizacija spletnih strani

Vrste optimizacije spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je lahko on site ali off site optimizacija, kar v slovenskem prevodu pomeni notranja in zunanja optimizacija.

  • On site optimizacija spletnih strani je postopek, po zaključku katerega je spletna stran narejena po pravilih optimizacije. Veliko spletnih strani ni urejenih po teh pravilih, zato je treba v okviru on site optimizacije vnesti popravke, ki jih vidijo večinoma le iskalniki in ne spremenijo izgleda strani. Gre za spremembo strukture in vsebine spletne strani, ključna dejavnika pri tem pa sta primerna spletna vsebina in pravilna izbira ključnih besed. Pri tem je potrebno tudi razumeti ciljno skupino uporabnikov in njihove življenjske navade.
  • Off site optimizacija spletnih strani je postopek pridobivanja zunanjih povezav – to so povezave, ki vodijo iz drugih spletnih strani na vašo stran. Te povezave omogočajo višje uvrščanje spletne strani med rezultati iskanja, saj iskalnikom sporočajo, da je spletna stran popularna in vredna zaupanja. Off site optimizacija je postopek, ki se nikoli ne zaključi, saj je potrebno ves čas dodajati nove povezave, da bo spletna stran ostala čim višje v rezultatih iskanja.

Zakaj se odločiti za optimizacijo spletnih strani?

Optimizacija spletnih strani bo vaši strani prinesla novo pozornost, kar je še posebej koristno za spletne strani, ki so nove in potrebujejo prve obiskovalce. Koristna je tudi v primerih premajhne obiskanosti spletne strani, saj se s pomočjo določitve ključnih besed poveča možnost, da jo bodo uporabniki prej opazili. Z ustvarjanjem kvalitetnih spletnih povezav se spletni strani zaradi boljše pozicije v iskalnikih poveča prepoznavnost, kar ponovno vodi k povečanemu obisku vaše strani. Nadvse uporabna pa je tudi v primeru da na področju, s katerim se ukvarjate, vlada močna konkurenca in je zato pot do potencialnih kupcev še težja.

Optimizacija spletnih strani je odličen način za gradnjo blagovne znamke podjetja, s pomočjo katere boste tudi zmanjšali stroške oglaševanja na spletu. Za dobre rezultate je potrebna celovita strategija, s katero bo vaša spletna stran izstopila iz množice konkurenčnih, privabila nove stranke in vam pomagala ustvariti dobiček.

Nedavni prispevki