Slavko Bobovnik se vrača: »Ko je videl prvo penzijo, ga je streslo!«


Še dva meseca ni v zasluženem pokoju, pa so ga že zasrbeli prsti, namigujejo spletni komentatorji po tistem, ko je v javnosti odjeknilo, da se Slavko Bobovnik, dolgoletni voditelj Odmevov na TV Slovenija in ustvarjalec mnogo drugih informativnih oddaj, vrača na male zaslone.

Ne, ne vrača se na nacionalno televizijo, od koder se je poslovil ob koncu lanskega leta, ampak na komercialni Planet TV, kjer ga čaka vodenje kviza Milijonar. Da, prav ste prebrali. Na televizijo se poleg Bobovnika tako vrača tudi nadvse priljubljeni kviz, v katerem tekmovalci segajo po milijonih. Gre za celo najbolj znan televizijski kviz vseh časov. V Sloveniji ga je sprva vodil vsestranski Jonas Žnidaršič, njegov stolček pa je dostojno nasledil popoln slovenski zet Boštjan Romih, kot mu radi rečemo.

Zdaj bo v voditeljski stolček sedel prekaljeni televizijski maček, ki mu vodenje kviza predstavlja vsakovrstni izziv. Kot je povedal za Siol.net, je tisto, kar najbolje zna, postavljati vprašanja. Tudi v tej oddaji jih bo postavljal, seveda pa z nekaj razlikami. Izmikanj, skrivalnic in pretvarjanja tu ne bo, je prepričan Bobovnik, ki se kljub upokojitvi očitno še vedno počuti mladega in svežega.

Čeprav ga morda še najbolje poznamo kot voditelja Odmevov, je v več kot 40 letih ustvaril in soustvaril ogromno oddaj zlasti informativne narave, za svoje delo pa prejel tudi celo paleto priznanj, med drugim 6 gongov, 7 viktorjev in več nagrad za najbolj verodostojnega voditelja.

Če ste ga pogrešali, se ga boste spet lahko nagledali in naposlušali. Tokrat v televizijskem kvizu, po katerem ustvarjajo filme in druga umetniška dela.

Javnost pa spet udriha

In če so nad to novico nekateri navdušeni, se tudi tokrat najdejo spletni uporabniki, ki imajo vsega dovolj. Menijo namreč, da bi tisti, ki je zrel za upokojitev, tam moral tudi ostati in da bi moral, če želi delati še naprej, odpreti S. P. Očitajo mu celo, da ne pusti mladim, da bi delali, ampak jim odžira kruh, ter da se je, malo tudi za šalo, ustrašil, ko je dobil prvo penzijo: ‘Po prejemu prve penzije marsikaterega strese. Če bi dobil minimalno, bi ga še kap,’ je zapisal eden od komentatorjev na Facebooku, spet drugi pa ga pozdravljajo, češ da je legenda, kakršnih je le malo.

V vsakem primeru pa ne dvomimo, da bo kviz že zaradi njega in iz radovednosti pridobil kar nekaj gledalcev.

Nedavni prispevki