Slavko Bobovnik napaden: Manjka iskrivi, duhoviti, poredni, radovedni Jonas!


Ta teden smo imeli priložnost gledati prve tri oddaje priljubljenega kviza Milijonar, ki ga na Planet TV vodi legendarni Slavko Bobovnik. Ta se je, naj spomnimo, konec lanskega leta upokojil, zdaj pa se vrnil na male zaslone v precej drugačno oddajo, kot so bili Odmevi na nacionalki.

In prvi odzivi? Navdušenja med gledalci ni ravno zaznati, bolj kot ne so kritični tako do oddaje same, ki da jo je že zdavnaj povozil čas, kot do voditelja, ki da mu takšen format oddaje preprosto ne leži. Glede na to, da gre za voditelja, ki ima pred kamerami res neverjetno dolgo kilometrino, so nekateri gledalci od njega vsekakor pričakovali več, seveda pa so nanj še toliko bolj pozorni in kar čakajo, kdaj se mu bo pripetila kakšna napaka.

Ena se mu je zgodila tudi v sredo zvečer, ko je nehote razkril pravi odgovor na vprašanje za 400 evrov. Tekmovalec namreč ni vedel, kateri volk je nastal izpod rok Hermanna Hesseja. Možnosti so bile: Stepni volk, Volk samotar, Volk z Wall Streeta in Volk in sedem kozličkov. No, ko se je odločil za glas ljudstva, je Bobovnik vprašanje prebral takole: »Kateri stepni volk je nastal … Kateri volk je nastal izpod peresa Hermana Hesseja?« Seveda je Stepni volk prepričljivo dobil največ glasov, voditelj pa se je potem vendarle zmogel pošaliti na svoj račun, češ da bi mu odvzeli honorar, če bi njegova napaka vplivala na odločitev ljudstva.

Kaj takšnega se seveda lahko zgodi vsakemu, vendar pa znajo biti gledalci in uporabniki družabnih omrežij vseeno neizprosni. Moti jih že to, da se oddaja imenuje Milijonar, če pa je glavna nagrada zgolj sto tisoč evrov: »Ne samo, da moraš zmagati, še 900.000 evrov moraš imeti, da si res milijonar. Nazaj hočem tolarje!« Pravijo tudi, da je oddaja preveč razvlečena, celo dolgočasna, in da je tudi malce sumljivo, ker se v treh delih še ni zgodilo, da bi kdo domov odnesel več kot 300 evrovo.

Veste, koliko zvezd je na slovenski zastavi? Vsi tega ne vedo

No, nekaj kritike pa leti tudi na tekmovalce, ki se, milo rečeno, na televiziji dobesedno sramotijo. Eden od njih namreč nikakor ni vedel, koliko zvezd je na slovenski zastavi, spet drugi je menil, da je češplja enaka češnji. Mnogi se sprašujejo tudi, kako je mogoče, da Ljubljančan ne ve, da je NK Olimpija državni prvak …

Preberite še nekaj preostalih komentarjev, ki so jih zapisali uporabniki spletnih omrežij.

Nedavni prispevki