Slovenski influencerji, ki se jih izplača spremljati


 

Spodaj omenjeni slovenski influencerji so tisti, ki jih morate zagotovo začeti spremljati in jih spoznati. Gledalcem namreč prikazujejo zanimive vsebine, ki se jih izplača pogledati. Nekatere so bolj poučne, druge bolj zabavne. Družbene strani, na katerih objavljajo svoje vsebine so Facebook, Instagram in YouTube. To so trije najbolj popularni kanali, ki jih slovenski influencerji uporabljajo.

Tomaž Gorec

Tomaž Gorec je zagotovo en izmed boljših blogerjev in slovenskih popotnikov. Njegov cilj je prikazati lepote Slovenije, čim večji množici ljudi. Seveda odkriva tudi tuje kraje, a najraje izlete načrtuje doma. Na splošno se slovenski influencerji vedno trudijo, da bi svoje objave prikazali v najboljši luči. Tomaž svoja potovanja in izlete skrbno dokumentira, nato pa objavlja fotografije in videoposnetke, ki dosegajo tudi po več kot 150.000 ogledov. Njegov najbolj ogledan posnetek, si lahko ogledate tu: www.facebook.com/watch/?v=379607249604164. Prikazuje Raj u raju (etno vas), ki leži v BIH. Vasica je obdana s prekrasno naravo in gorami. Nastanitev tu ponuja mnogo različnih dejavnosti. Videoposnetek, ki se ga tudi zagotovo izplača pogledati je: www.facebook.com/Potovanja.Podjetnistvo/videos/180139696704983. Prikazuje čudovito kočo na Jezerskem. Slovenski influencerji svoje sledilce zbirajo preko več socialnih strani. Tudi Tomaž Gorec ima svoj Facebook profil s 60.000 sledilci, Instragram profil, ki si ga lahko ogledate tu: www.instagram.com/tomazgorec/ in seveda svoj blog, kamor objavlja svoje dogodivščine z izletov in iz življenja. Pregledate ga lahko na sledeči povezavi: www.tomazgorec.si.

Lepa Afna

Lea Filipovič se je svetu predstavila kot Lepa Afna. S tem imenom si je ustvarila znamko, ki je znana tako med najstnicami, kot tudi med odraslimi ženskami in moškimi. Nekateri slovenski influencerji si izmislijo svoj vzdevek, s katerim lažje prodrejo v svet slave. Tako je naredila tudi Lepa Afna. Znana je predvsem po youtube videih. Nekateri imajo celo po 200.000 ogledov. Začela je z objavljanjem videoposnetkov, na katerih uči pravilnega in lepega ličenja. Ko si je pridobila sledilce, ki jih ima na Instagramu že skoraj 100.000, je začela objavljati tudi posnetke in slikice iz njenega vsakdanjega življenja. Moramo priznati, da se slovenski influencerji zelo trudijo, da bi svoje sledilce obdržali, zato jim vedno znova ponudijo vsebine, ki navdušijo. Lepa Afna je ustvarila tudi svojo spletno stran, kjer prodaja šolske potrebščine pod svojo znamko, ki naj bi se prodajale, kot za med. Brez dvoma je ena izmed lepših in bolj simpatičnih vlogerk v Sloveniji.

Jaka Ivančič

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaka Ivančič (@jaka_ivancic) on


Jaka Ivančič je fotograf, ki svojim sledilcem ponuja čudovite fotografije Slovenije, hrane in ljudi. Slovenski influencerji po navadi snemajo vloge in tako predstavljajo svoje delo. Jaka pa deli zgolj svoje fotografije, ki jih poslika na svojih potovanjih in izletih. Je zelo znan fotograf, ki je svoje slike objavlja tudi v bolj popularnih revijah po vsem svetu. Ima tudi svojo spletno stran, profil na Instagramu s 23.000 sledilci in Facebooku s 15.000 sledilci. Njegove fotografije so resnično paša za oči in dušo.

Komotar Minuta

Slovenski influencerji, kot so Komotar Minuta in nekateri drugi, so zanimivi bolj za moški del populacije. Njegovo poslanstvo so avtomobili in izdelovanje videoposnetkov o le-teh. Vmes se sicer najde kakšen, ki ni ravno povezan z njimi, pa vendar. Pohvali se lahko s 72.000 sledilci na Facebooku in skoraj 50.000 na Instagramu. Tudi na YouTubu jih ima 36.000. Na vseh teh treh socialnih straneh je zelo dejaven. Ima tudi spletno trgovino, kjer prodaja svoje promocijske predmete. Omenili smo že, da mnogi slovenski influencerji uporabljajo vzdevek namesto lastnega imena. Ciril Komotar je v svojem “zvezdniškem” imenu uporabil samo svoj priimek. Pred svojo influencersko kariero je deloval kot režiser, producent, kar se opazi v njegovih kvalitetnih posnetkih. Sam meni, da je brez zanimive vsebine in dobre montaže videa, težko obdržati sledilce in jih še težje pridobiti. Najbolje je, da v vlogih predstavljaš nekaj, kar te res veseli in te dopolnjuje. Poleg vloganja o avtomobilih, ki so njegova ljubezen že od malih nog, obožuje še košarko in svojo družino.

Marko Žerjal

Slovenski influencerji prikazujejo različne vsebine. Marko Žerjal je slovenski komik. Najbolj je dejaven na svojem YouTube kanalu, kjer objavlja zabavne posnetke. Posamezni so dosegli tudi več kot pol milijona ogledov. Sledilcev na YouTubu ima sicer 45.000. V njegovih videoposnetkih se velikokrat pojavljajo tudi drugi slovenski influencerji, kar dodatno poveča oglede. Njegov namen je Ljudem podati vsebine, ki so aktualne in jih narediti bolj zanimive in realne.

Kaya Solo

Kaya Solo oziroma Kaja Kočevar se velikokrat pojavi na lestvicah, kjer so predstavljeni najboljši slovenski influencerji. Je preprosta ženska, ki svoje življenje, dogodivščine in mnenja deli s svojimi gledalci. Na YouTubu ima namreč že več kot 30.000 sledilcev, na Instagramu pa kar 40.000. Pravi, da obožuje kostume, rada potuje in se pogovarja o življenju.

Alenka Troglič


Alenka Troglič je še en primer influencerke, ki ima veliko sledilcev in ogledov na svojih posnetkih. Na svojem YouTube kanalu ima 40.000 sledilcev, na Instagramu pa slabih 30.000. Njeni posnetki niso ravno podobni tistim, ki jih ponujajo drugi slovenski influencerji. Obožuje namreč teorije zarot, skrivnostne umore oziroma vsebine, ki so strašljive a hkrati zelo zanimive.

Denise Dame


Denise Dame ponuja vsebine, ki jih je težko kategorizirati. Enkrat so zabavne, drugič gledamo njene videoposnetke z odprtimi usti. S svojimi YouTube posnetki, si je pridobila  čez 21.000 sledilcev, Na Facebooku in Instragramu pa po nekaj tisoč. Nekateri slovenski influencerji so velikokrat del vsebine, ki jo ponuja svojim gledalcem. Znana je kot ženska brez dlake na jeziku.

Slovenski influencerji se lahko glede kvalitete svojih posnetkov in slik enačijo s tujimi influencerji. Toliko zanimivih in ustvarjalnih vsebin je moč odkriti in pregledati. Za vsakega posameznika se zagotovo najde nekaj, kar bo zanj zanimivo.

Kateri je najboljši influencer, ki ponuja vsebine iz potovanj?

Brez dvoma je med boljšimi popotnik, bloger in fotograf - Tomaž Gorec. Na svojem blogu in svojih socialnih omrežjih ponuja prečudovite fotografije in videoposnetke iz svojih potovanj, izletov. Potuje tako po Sloveniji, kot tudi po svetu.

Kdo sploh so influencerji?

Influencerji so ljudje, ki se želijo javno izpostaviti in s celim svetom deliti svoj način življenja, svoje poglede na svet, razne izdelke, itd. Cilj je, da dobijo objave, ki jih influencerji delijo na družabnih omrežjih, čim več ogledov, všečkov in komentarjev. Primaren cilj pa je, da pridobijo čimvečje število sledilcev.

Kdo lahko postane influencer?

Influencer lahko postane čisto vsak posameznik. Tudi vi. Potrebujete samo idejo, kaj bi s svetom delili. Lahko so to vaše vsakdanje prigode, potovanja, izdelki, sladice, in podobno. To poskušamo narediti na čimbolj zabaven in zanimiv način, saj le tako lahko dosežemo velik obisk našega profila, bloga.

Ali je lahko »biti influencer« vir zaslužka?

Seveda. Influencerjev je na svetu že zelo veliko. Če želite uspeti in s tem delom služiti, potrebujete res dobro idejo in odlično vsebino, ki bo nekomu prinašala korist in vi boste od tega lahko nekaj zaslužili. Nekateri tuji influencerji služijo miljone, slovenski pa tudi po par tisočakov mesečno.

 

Recent Posts