Slovenski poslanec kradel v trgovini. Ne boste verjeli, kakšen je njegov izgovor


Premierja Marjana Šarca je doletela nova težava. Na tnalu se je tokrat znašel poslanec njegove liste Darij Krajčič, ki je, ne boste verjeli, v trgovini ukradel sendvič in se potem izgovarjal, da to ni bila kraja, temveč »družbeni eksperiment«!

Začnimo na začetku. Na torkovi seji odbora državnega zbora za kmetijstvo je (takrat še poslanec) Darij Krajčič popolnoma usekal mimo, ko je zbranim dejal, da bo naredil »eno samoprijavo«.

Z javno dostopnega magnetograma seje je razvidno, da je jasno in glasno priznal krajo sendviča. Povedal je, da se je iz parlamenta odpravil v trgovino po prigrizek, tam pa moral pri pultu kar nekaj časa čakati, češ da so se tam trije ljudje med seboj pogovarjali, zanj pa se niso zmenili. Čakal je in čakal, po njegovih besedah zagotovo tri minute, a opazili ga niso, obnašali so se, kot da je »tam luft«, je nadaljeval.

No, Darij Krajčič je šel potem korak dlje in se odločil, da preveri, kot se je sam izrazil, njihov »sistem kontrole« v primeru, da nekdo iz trgovine nekaj odnese. Kaj takega je baje naredil sploh prvič, torej, izstopil je iz trgovine, ki je poimensko sicer ni izpostavil, pa nihče ni pritekel za njim. Vse je pod videonadzorom, pa se še vseeno da kaj ukrasti, je sklenil. Seveda se marsikje da kaj ukrasti in to je zdaj dokazal tudi sam …

Ne morejo ga razrešiti!

Prisotni so se njegovi pripovedki smejali, a sankcije so vseeno sledile. Vodstvo stranke se je z njim, tako pravijo v LMŠ, pogovorilo, potem pa se je sam odločil za odstop z mesta poslanca, češ da je bilo njegovo ravnanje nedopustno in mora zanj sprejeti odgovornost. Darij Krajčič je v sredo napisal odstopno izjavo, v stranki pa njegovo početje obžalujejo.

Da je šlo zgolj za nekakšen eksperiment, ki je po mnenju mnogih popolnoma skregan z zdravo pametjo, je hitel pojasnjevati tudi novinarjem. Opravičil se je javnosti, zaposlenim v trgovini in poslancem, a madež je ostal, čeprav je sendvič kasneje menda poplačal.

Naj dodamo še, da se poslanca kot takega v Sloveniji sploh ne da razrešiti (!), ampak je edina možnost njegovega odhoda ta, da sam poda odstopno izjavo. Le prepričati ga je treba v to …

Ugleden strokovnjak in pošten človek

Darij Krajčič je po izobrazbi sicer doktor gozdarskih znanosti. Bil je že direktor v javnem kot zasebnem sektorju pa tudi generalni direktor okoljskega ministrstva in docent ljubljanske univerze. Skratka, gre za človeka, ki je zasedal še kar nekaj uglednih in odgovornih funkcij, a se je vseeno odločil za krajo sendviča. Na spletni strani njegove stranke so ga opisali kot uglednega strokovnjaka, prijaznega, vztrajnega in poštenega …

Njegovo potezo je javnost obsodila – tudi na družabnih omrežjih se komentatorji strinjajo, da naj tovrstni »nadzor« v trgovinah raje prepusti tistim, ki so za to delo usposobljeni in plačani, sam pa naj raje opravlja svoje delo. In še ena slikovita: »En sendvič na dan odžene poslanca stran!«

Vsaj nekdo pa se potihem že lahko veseli njegovega odstopa. To je Nik Prebil, ki ga bo po vsej verjetnosti nasledil na poslanskem stolčku. Tako vsaj kažejo rezultati zadnjih parlamentarnih volitev.

Nedavni prispevki