Slovenski zdravnik opozarja: Najhujše šele prihaja!


Za posledicami zloglasnega koronavirusa je v Sloveniji danes umrl že tretji bolnik, pravijo uradne informacije. Šlo je za 67-letnega moškega, ki naj sicer ne bi umrl neposredno zaradi okužbe, ampak je šlo, kot je pojasnilo ministrstvo za zdravje, za kompleksno situacijo. Možakar naj bi imel več pridruženih bolezni in zdravstvene zaplete v preteklosti.

Hkrati s to novico pa je mnoge danes šokirala tudi vest, da je v 67-letu starosti umrl novinar Marjan Jerman, znan zlasti po oddaji Jermanovo oko, v kateri je razreševal številne spore. Kot so neuradno poročale Slovenske novice, naj bi bil prav Jerman tisti nesrečnik, ki je umrl po okužbi s koronavirusom.

Najhujše šele prihaja!

Sicer pa smo vsi lahko prepričani, da najhujše, kar prinaša epidemija, šele prihaja. Tako je za Slovenske novice povedal tudi zdravnik Blaž Mrevlje, ki pravi, da se bo zagotovo zgodilo naslednje: postelj v bolnišnicah bo zmanjkalo, zdravniki zboleli, vrhunec katastrofe pa tako šele prihaja.

Zdravstveni sistem bo sicer naredil vse, kar bo lahko, a žal je oblast začela ukrepati tri tedne prepozno. Preprosto prepozno so začeli kupovati zaščitno opremo in potrebne pripomočke, je prepričan kardiolog. In kdaj naj bi ta vrhunec nastopil? V Sloveniji morda že čez kakšen teden, kar torej pomeni nekje okoli konca meseca. Potem naj bi se dokaj hitro pobrali, a, pozor, čaka nas še ena kriza, vendar nekoliko kasneje.

Največ lahko naredimo sami

Seveda pa še vedno velja, da lahko za omilitev situacije veliko ali pa kar največ naredimo sami – tako, da se osamimo, ostanemo doma, se ne družimo z drugimi kot s tistimi, s katerimi tako ali tako živimo … Dosledno si umivajmo roke, v trgovino pa odidimo le po najnujnejše in čim bolj poredko. Izogibajmo se javnim mestom, raje si privoščimo kakšen sprehod v naravi – sami.

Nedavni prispevki