VIDEO: Smrtno nevaren trend – v mišice si vbrizgavajo parafinsko olje


Bodibilderji že dolgo časa uporabljajo različne oblike steroidov, da bi imeli večje in bolj izrazite mišice.

V bolnišnice na Danskem po pomoč prihaja vedno več moških, ki so poskušali povečati svoje mišice z vbrizgavanjem nevarnega parafina v telo. Tri dni pred božičem je tam umrl 26-letni moški, ki naj bi si od svojega enaindvajsetega leta v telo vbrizgal približno tri litre parafinskega olja, da bi povečal svoje mišice. Trenutno se v samo eni danski bolnišnici zaradi bolezni povezanimi s parafinom zdravi 51 pacientov, ki so si v preteklih letih vbrizgali velike količine parafina v svoje telo.

Nov in zaskrbljujoč trend

Zdravnik, ki je zdravil moškega, ki je potem umrl, pravi, da so ti primeri šele vrh ledene gore. Boji se, da obstaja več tisoč ljudi, ki so si vbrizgavali parafin in jih poziva, naj se ne sramujejo ter obiščejo svojega zdravnika, da preverijo svoje zdravstveno stanje. Dve leti nazaj še ni bilo nobenega primera zdravljenja zaradi posledic uporabe parafinskega olja, zato zdravnike skrbi, da se bo število obolenj še povečalo.

Uničevanje telesa

Injiciranje parafinskega olja sproži v telesu izredno stanje. Ena izmed posledic je lahko tudi odpoved ledvic, ker olje povzroči, da telo proizvede preveč kalcija, ki potem uniči ledvice. Mladenič, ki je umrl pred božičem, je imel ledvične kamne, krvne strdke v pljučih in hudo poškodovana jetra.

Ko se olje enkrat vbrizga v telo, ne obstaja način, da bi ga dobili nazaj ven. Edino možno zdravljenje je, da se poskuša čim bolj zaščititi organe pred negativnimi posledicami, ki jih povzroča parafinsko olje.

Prvi simptomi zastrupitve s parafinskim oljem so težave pri ležanju in s spanjem ter težave pri iskanju primernih oblačil, ker postanejo deli telesa, kamor je bilo olje vbrizgano, trdi kot kamen in zelo boleči na dotik.

S pištolo za lepilo

Lucas Emdal je uporabljal pištolo za lepilo za vbrizgavanje parafinskega olja vase in v svoje prijatelje. S tem je začel, ko je bil star 15 let in je to redno ponavljal do svojega dvajsetega leta.

S tem je želel izboljšati odnos s svojim telesom in se boriti proti manjvrednostnem kompleksu, ki ga je imel. Danes je zaradi uporabe parafinskega olja zelo bolan in mora redno dobivati injekcije hormona nadledvične žleze, da lahko preživi. Njegove roke so tako poškodovane, da mora uporabljati morfij, sicer ne more zdržati intenzivne bolečine, ki jo čuti vsak dan. Prav tako ima težave z dihanjem in ima slaba kolena zaradi prevelike telesne teže.

Težave zaradi uporabe parafinskega olja ne vplivajo samo na moške, temveč tudi na ženske. Christina Andersen si je pred leti redno vbrizgavala parafin v svoje prsi in danes živi brez njih, ker so ji jih morali amputirati.

Oglejte si kratek videoposnetek o bodibilderjih, ki uporabljajo parafinsko olje, da povečajo svoje mišice.

Nedavni prispevki