Šokantno! Cene nočitev, ki bi jih plačali z boni tudi za več kot tretjino višje od rednih cen


Turistični boni pri nas še niti niso zaživeli, pa že razburjajo javnost. Kdaj bodo na voljo in če sploh, kje jih bomo lahko unovčili, za katere storitve in kako. To so vprašanja, ki javnost najbolj zanimajo. Nekateri posamezniki si želijo že zdaj rezervirati svoj dopust, vendar pa ob vprašanju glede plačila storitev s turističnimi boni, naletijo na presenečene. Cene storitev s plačilom z boni se podražijo.

Očitno se pri posameznih ponudnikih turističnih storitev dogaja, da želijo zlorabiti sistem plačila s turističnimi boni in namesto, da bi tekmovali za domače goste in cene prilagodili domačemu trgu in razmeram, dvigujejo cene svojih storitev.

Na spletu se je pojavila ponudba zdravilišča Bioterme Mala Nedelja. Iz njihove ponudbe je razvidna primerjava med ceno desetdnevnega oddiha štiričlanske družine ob plačilu s turističnimi boni in pa redno ceno. V omenjeno ponudbo je v 10 dnevni paket vključena desetdnevna nočitev, polpenzion, neomejeno kopanje v njihovih bazenih, njihov kopalni plašč ter neomejen vstop v svet savn in fitnesa. Svoj avto lahko parkirate na parkirno mesto ob hotelu brezplačno. Ponujajo pa vam tudi parkirno mesto v njihovi garaži, vendar ob doplačilu 3,50 evrov na dan. Cena takšnega paketa v redni ponudbi znaša 570 evrov na osebo, pri čemer imata otroka na primer stara štiri in osem let v tej ponudbi vštet 100% popust.

Enaka ponudba vendar z razliko, če bi želeli ob plačilu uvovčiti turistične bone, na osebo znaša 550 evrov, a pozor. Ob unovčitvi bonov vam za otroka ne priznajo 100% ampak le 50% popust. Končna cena bi bila tretjino višja.

O drugem takem primeru poroča tudi 24ur, ko so stranki v apartmaju Amy v Podčetrtku najprej ponudili ceno 60 evrov na noč. Na njeno vprašanje, ali bo lahko pri njih unovčila vavčerje, pa so ji odvrnili, da ja, ampak potem bo cena znašala 100 evrov. Po poročanju 24ur se sedaj lastnik apartmaja brani, da ga je stranka narobe razumela.

Na takšne objave ponudnikov turističnih storitev pa se je odzval tudi davčni strokovnjak Ivan Simič, sicer član vladne skupine, ki je pisala tretji protikoronski sveženj. Po besedah Simiča gre za kriminal. Simič hotelom in vsem ponudnikom turističnih kapacitet svetuje in priporoča, naj v svoje ponudbe raje vključijo nočitev oziroma nočitev z zajtrkom in ne da iščejo možnosti, da bi v svoje ponudbe vključili še dodatne storitve. “Cene morajo biti normalne,” je med drugim še dejal Simič.

Nedavni prispevki