Spet velik porast na novo okuženih


V Sloveniji imamo od včeraj opravljenih testov, kar 13 potrjenih novih primerov okuženih s korona virusom, tako, da je aktivno okuženih v Sloveniji skupaj 48 ljudi. Včeraj je bilo opravljenih 984 testov. V bolnišnici se zdravi pet oseb, še vedno pa je ena oseba na intenzivni negi. Od teh trinajstih na novo okuženih so trije tuji državljani, sicer pa so okužbo potrdili v naslednjih občinah: Ljubljani, Kamniku, Ljutomeru, Sežani, Preboldu, Straži in Postojni ter Loški dolini.

Jelko Kacin, Slovence opozarja, da je pametno, bolj vestno, spet začeti nositi maske. Kacin upa, da ob jutrišnji dan novih okužb manj in da sklepa, da je pri 13 novih primerih za posledico tega, ker ob vikendih testirajo manj ljudi.

Mario Fafangel z NIJZ pravi, da je epidemija covid-19 v svetu še vedno v polnem razmahu ter da je na svetu vsega skupaj za več kot 8 milijonov primerov okuženih. Število novih okužb je še vedno visoko, zato težko govorimo o drugem valu, ker niti prvega vala očitno še ni konec.

Na Hrvaškem so v ponedeljek potrdili 19 okužb, danes poročajo kar o tridesetih novih okužbah. Predvsem pa je očitno začelo hrvaško vlado skrbeti, da bo njihova epidemiološka slika, ki je zadnje dni zaskrbljujoča, odvrnila goste oz. turiste od tega, da bi dopust preživeli na Hrvaškem.

Epidemiološka slika Hrvaške, pa je zaskrbela tudi slovenskega zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja. Skrb vzbujajoče je, če bo to vplivalo na porast okužb v Sloveniji. Vse državljane, ki se odpravljajo v sosednjo Hrvaško tako opozarja, da je zaradi povečevanja okužb čisto realno pričakovati, da bi državljani ob vračanju domov, v Slovenijo, naleteli na karanteno.

Nedavni prispevki