Spoznajte najstarejšega zajca na svetu


Hišni zajec ženske iz ameriške zvezne države Illinois, je bil po praznovanju svojega šestnajstega rojstnega dne, razglašen za najstarejšega na svetu.

Zajec po imenu Mick, je devetega februarja praznoval svoj 16 rojstni dan. Iz Guinnessove knjige rekordov so povedali, da ta mejnik pomeni, da je najstarejši živeči zajec na svetu.

Liz Rench, lastnica Micka, je povedala, da se je z zajcem prvič srečala leta 2004, ko je delala v zavetišču za majhne živali kot prostovoljka. Zajca je kasneje posvojila ena izmed njenih prijateljic, katera pa se je kasneje preselila drugam in ni imela možnosti, da bi zajca odpeljala s seboj. Zato je Micka sprejela Liz in od takrat lepo skrbi zanj.

Liz je povedala, da je na svojega zajca zelo ponosna, še posebej nad njegovo odpornostjo in pozitivnostjo, katero kaže že celo svoje življenje.

Že neštetokrat se je bala, da ga bo izgubila, vendar se je vedno znal prilagoditi vsem težavam, ki mu jih je prinesla visoka starost s svojim pozitivnim odnosom in tako ostaja močan in zdrav.

zajec

Liz je rekla, da že dvajset let skrbi za zajca in pred Mickom ni nikoli imela kunca, ki bi bil starejši od 13 let. Mick je zelo poseben in Liz ima veliko srečo, da ima v svojem življenju tako zdravo in prijazno žival.

Sicer pa rekord za najstarejšega zajca še zmeraj ostaja nespremenjen od leta 1973. Takrat je namreč umrl zajec po imenu Flopsy, ki je živel kar 19 let.

Zajec Flopsy sprva ni bil hišni zajec, temveč je živel v divjini na avstralskem otoku Tasmanija. Čez čas ga je posvojil eden izmed prebivalcev in je umrl star približno 18 let in 10 mesecev.

V divjini zajci po navadi živijo samo eno ali dve leti. Pričakovana doba za hišne zajce pa je veliko višja, saj povprečen hišni zajec živi od 9 do 12 let. Če želimo, da bo naš zajček dlje časa živel je zelo pomembno, da živi v hiši skupaj z nami in ne v kakšni hiški na dvorišču, ker zajčki ki živijo zunaj bodo imeli krajšo življenjsko dobo.

Nedavni prispevki