Število novih okužb že tretji dan zapored enako


Danes, že tretji dan zapored, je v Sloveniji potrjenih 19 novih okužb. Največ novih okužb prihaja iz majhnega zasavskega mesta Hrastnik, skupaj 6. V tej občini je tako že 26 aktivno okuženih ljudi od trenutno 267 vseh aktivnih primerov v Sloveniji.

Hospitaliziranih je 19 ljudi, ena oseba potrebuje intenzivno nego. Včeraj je bila tudi ena oseba odpuščena iz bolnišnice v domačo oskrbo.

Kot je na novinarski konferenci povedal Jelko Kacin, pa se s ponedeljkom na vseh mejnih prehodih obetajo novosti glede vročanja karantenskih odločbo. Zdravstvenemu inšpektoratu bo pomagala slovenska policija. Policist bo osebi, ki mu bo odrejena karantena, skeniral osebni dokument in ga poslal inšpektorju. Inšpektor bo čez 5 do 7 minut poslal odločbo policistu, ki jo bo nato vročil osebi, ki želi prečkati našo mejo.

Policija bo preverjala izvajanje karantenskih odločb tudi znotraj države. Jelko Kacin je pojasnil, da je bilo v četrtek opravljenih 246 nadzorov v gostinskih lokalih, pri čemer so v 55 primerih odkrili nepravilnosti. Kršiteljem so bila izdana opozorila.

Iz sosednje Hrvaške danes poročajo o kar 98 novih primerih okužb z virusom covid-19. Največ na novo odkritih okužb je  v Zagrebu. Če je bila še pred dnevi Primorsko – goranska županija najbolj »varna«, pa danes od tam poročajo o sedmih novih okužbah. Nove okužbe so tudi v Istri in sicer jih je 10.

Nedavni prispevki