Ta posnetek morate slišati! Influencer povedal to, kar si večina misli o protestih


Zadnjih osem petkov se že odvijajo protesti proti aktualni vladi. Eden od glavnih akterjev na vsakem shodu je nedvomno Jaša Jenull, sin državnega tožilca Hinka Jenulla. Ljudi kar javno poziva preko družbenega omrežja Facebook k udeležbi protestov, neuradno naj pa naj bi bil tudi eden od organizatorjev teh protestov. In to nezakonitih protestov.

V oči pa najbolj bode ravno njegovo provokativno obnašanje na teh protestih. Jenull zdaj že vsak petek dokazuje, da cilj teh protestov ni zasledovanje nekega njegovega plemenitega boja za boljše stanje v družbi, temveč samo provociranje in žaljenje policije, ki na protestih le skrbi za javni red in mir. Pri tem se Jenull  obnaša kot da je nedotakljiv oz. mu nihče nič ne more. Ko policija reagira na njegova dejanja, se jim posmehuje in pri tem vedno poskrbi, da se dogodek snema. Ko se ga snema, takrat se njegova igra pravzaprav začne. Dobi krike bolečine in nad jim se dogaja teror s strani policije, medtem ko je on žrtev tega policijskega nasilja. Posnetke objavlja svoji in širši javnosti preko družbenega omrežja, vendar pa je vedno bolj jasno, da so njegove provokacije in slabo odigrane predstave spregledali tudi mnogi njegovi Facebook prijatelji, saj je bil v zadnjem času deležen tudi hudih kritik na račun provociranja policije.

Pri svojih dejanjih, ki so sprevržena do konca in definitivno nič junaška, pa ga očitno prav nič ne skrbi ugled. To, da je slab igralec, smo lahko spoznali vsi, ki smo si ogledali posnetke s protestov. Da pa je nad zakoni, pa si je Jenull verjetno mislil, dokler ga ni policija končno aretirala in mu dokazala, da ni nedotakljiv. In takrat je jokal nad policijskih nasiljem, ki seveda to ni bil.

Jenull pa ima tudi podporo medijev. Eden izmed takšnih medijev, je med drugim tudi tednik Mladina. Članek z naslovom »Ko so Jenullu trije policisti pritiskali na hrbet, vrat in glavo, sem brez razmišljanja preskočil ograjo«, ki je bil objavljen v Mladini dne 14.6.2020, je spisal Jaša Mrevlje – Pollak, kot se je sam predstavil, vizualni umetnik, ki živi v Ljubljani. V članku je na res dramatičen in skoraj že na jokajoč način opisan dogodek na sedmem petkovem protestu, ko je bila Jenullu odvzeta prostost s strani policije.  Članek je prav tako cinično jokajoč, kot so bili kriki Jenulla, ko ga je policist držal za roko, seveda, šele takrat, ko je bila prižgana kamera. Seveda gre v članku za same laži in zavajanje javnosti ter hude obtožbe na račun policije.

Na omenjeni članek se je s svojim videom duhovito, a zelo prepričljivo obregnil tudi zelo priljubljeni YouTube influencer Marko Žerjal. V svojem videu je seciral neumnosti petkovih protestov. In prav ima, protesti so res bedni in nevarni za ugled Slovenije. Video si lahko pogledate na spodnji povezavi, Žerjal pa v njem postreže z dejstvi, pri čemer mu uspe popolnoma ponižati in osmešiti tako avtorja članka v Mladini kot tudi Jenulla.

Nedavni prispevki