Tedenski horoskop – kaj vam lahko napove?


Večkrat ljudje prebirajo dnevni, letni, mesečni ali pa tedenski horoskop, da bi vedeli, kaj pričakovati in kako se na določene situacije, ki jih v življenju doletijo, odzvati.

Zakaj ljudje spremljajo horoskop?

Posamezniki tedenski horoskop v glavnem prebirajo zato, da bi našli odgovore na vprašanja, ki se jim porojevajo v mislih in pa za pomiritev glede določenih zadev, ki jim sicer ne dajo miru v današnjem precej negotovem svetu. Horoskop vam lahko daje napotke, ko ste pred pomembnimi odločitvami. Tudi če so napovedi splošne in včasih morda nejasne, se mnogim zdijo kot neka uteha, so jim osebno pomembne in te napotke potem dejansko upoštevajo v življenjskih situacijah.

Vprašanja o sebi

Pogosto ljudje berejo dnevni, letni ali tedenski horoskop, da bi prišli do ugotovitve, kako in zakaj se razlikujejo od ostalih, želijo si izvedeti, kaj jih dela edinstvene. Želijo razumeti, kdo so in zakaj ravnajo tako, kot ravnajo, saj s tem svoje življenje nekako osmišljajo po teh smernicah.

Vprašanja o ljubezni, financah, karieri in sreči

Poleg splošnega dnevnega in tedenskega horoskopa pa je zelo bran tudi dnevni in tedenski horoskop za specifično področje, kot so na primer ljubezen, denarno stanje, kariera ali sreča. Ljubezenski horoskop ljudje berejo, ker si želijo izvedeti čimveč o osebnostih, stališčih in vedenju ljudi, ki so jim v življenju pomembni. Nekateri poleg svojega tedenskega horoskopa hkrati preberejo tudi tedenski horoskop tistega, ki jim je všeč ali pa so s to osebo že v romantičnem razmerju. Najpogostejša vprašanja, ki jih ljudje glede ljubezni na splošno postavljajo astrologom, so na primer: »Ali sva za skupaj?« »Ali bo zveza trajala?«

Mnogi iščejo napotke za svojo karierno pot, kdaj je najboljši čas za zamenjavo službe ali iskanja nove kariere, kdaj je primeren čas za urejanje financ in na katere datume igrati loterijo.

Astrologija

Astrologija je v bistvu preučevanje vpliva določenih oddaljenih kozmičnih predmetov na človekovo življenje. Položaje zvezd, lune, sonca in planetov povezuje z datumom rojstva ali obdobjem, v katerem se človek rodi. Tako lahko ugotovijo specifične lastnosti človeka, kako ti položaji planetov, sonca, zvezd in pa lune vplivajo na osebnostne pozitivne in negativne komponente. Najpogostejše dejstvo, ki je ljudem o astrologiji znano, je to, da ima zodiak dvanajst ozvezdij, kar je oblika astrologije, ki se ravna po položaju sonca. To je tudi najpogostejša oblika, po kateri se piše ljubezenski, dnevni, mesečni, letni ali tedenski horoskop v časopisih, na spletnih straneh.

Tudi mi največkrat vemo, če nas astrologija po položaju ostalih kozmičnih predmetov ne zanima, kaj smo po astrološkem znamenju zodiaka po položaju sonca. To pa je zato, ker za sončne znake potrebujemo samo datum rojstva, medtem ko za ostale potrebujemo ostale, bolj natančne podatke, kot so ura in točen kraj rojstva, saj si v bolj podrobnejšem horoskopu oziroma astrološki napovedi in analizi astrologi vzamejo čas in preverjajo, v katerih znakih so bili planeti na točen čas in kraj ob vašem rojstvu. Astrologi lahko z večimi podatki tako ustvarijo zelo specifičen profil osebnosti in načina življenja posameznika in vam lahko podajo bolj natančno napoved, kot je osebni dnevni ali tedenski horoskop na več področjih, ali pa celo preverijo kompatibilnost vašega znaka z znakom nekoga drugega.

Različne astrološke prakse

Ker ob mnogih različnih kulturah in običajih ne moremo pričakovati, da bodo imele različne države oziroma kulture enake navade, enako velja za astrologijo in horoskop. Vse kulture že več stoletij prakticirajo svoje oblike astrologije. Nekatere prakse so se združile in tako predstavljajo skupno, tako imenovano zahodno astrologijo, ki se, čeprav je prevzela skupno ime, od države do države še vedno malce razlikuje. Poznamo pa tudi vzhodne astrologije, ki se med seboj še vedno razlikujejo. Poznamo kitajsko, ta nam je kar znana, ki se ravna po letnici rojstva, medtem pa obstajata tudi vedska in tibetanska astrologija. Po vseh vrstah astrologije pa si lahko na spletu preberete dnevno napoved ali tedenski horoskop.

Kakšen bo vaš teden gleda na vaše astrološko znamenje?

Za prvo astrološko znamenje v zodiaku, ovna, bo ta teden odličen za osvajanje novih vrhov, saj se vam obeta veliko uspeha. Ovire na poti vam ne bodo povzročale veliko skrbi. Ko se s kom pogovarjate, da ne govorite preveč o sebi, in ne uporabljajte preveč besedic ‘jaz’ in ‘moje,’ saj boste na ta način od sebe lahko odbili ljudi, ki vas obdajajo. Tedenski horoskop za znamenje bika, ki traja od 21. aprila do 20. maja, kaže, da boste morda imeli občutek, da se nikamor ne premaknete ali da napredujete zelo počasi, vendar to dolgoročno le dobro vpliva na končne rezultate. Konec tedna bo za bike mirnejši. Dvojčki boste morda naleteli na ljudi, ki se smilijo sami sebi, a vas ne bodo preveč obremenili.  Nesporazumi, ki so se zgodili v zadnjem času, so lahko ta teden odpravljeni, saj so energije prave za to. Tedenski horoskop za znamenje rak pa kaže, da boste v tem tednu občutili veliko različnih vzponov in padcev, kot so iskanje notranjega miru, podjetnost, preobčutljivost in iskanje trdnih tal.

Leve čaka  dilema, saj bodo morali spremeniti svojo strategijo vodenja, če želijo ostati uspešni, a jih na ljubezenskem področju čaka nekaj svežega. Za znak devica horoskop kaže, da bodo device raje ostale v varni coni udobja, čeprav so to rutino odigrale že večkrat. V ljubezni ne bodo hodili po neznanih poteh. Morda bo za tehtnice teden naporen, a tedenski horoskop pravi, da se tega ne smete ustrašiti. Tehtnice, le pazite pri komuniciranju, predvsem v domačem okolju, saj lahko za to porabite preveč energije. Strelci, bodite v tem tednu pozorni na priložnosti za uspeh, saj se vam obeta možnost doseči nekaj velikega. Čeprav se ne marate izpostavljati, je dobro, da priložnost izkoristite. Horoskop kozorogom napoveduje veliko dozo ustvarjalnosti in drugačnosti. V ljubezni boste kozorogi ciljali na dolgoročne rešitve in kompromise in mogoče se vam obeta sprememba. Znamenje ribi, ki je tudi zadnje astrološko znamenje po soncu: tedenski horoskop vam obeta veliko sprememb, čeprav bo mogoče to le govor o spremembah, ki vas čakajo po novem letu.

Kako pogosto berete horoskop?

Pa vi? Kolikokrat preberete horoskop? Tudi če ne verjamete v astrologijo, verjamemo, da kdaj iz radovednosti preberete ljubezenski ali poslovni horoskop ali celo pobrskate za tedenski horoskop, saj je to pogosta praksa ljudi dandanes.

Nedavni prispevki