Težave na svobodi?


Po poročanju časopisa The Sun naj bi imela Princ Harry in njegova Meghan Markle finančne težave. Na pomoč sta se obrnila na princa Charlesa.

Odločitev Harryja in Meghan, da opustita dolžnosti britanske kraljeve družine in se začasno preselita v Kanado, je z njuno selitvijo postal izziv tudi za Kanadčane, no, predvsem za najvišji vrh države. Več deset tisoč ljudi je v ta namen podpisalo tudi peticijo proti plačevanju varovanja družine. in očitno je uspelo. Politika se je odločila, da Kanada ne bo financirala tega privilegija, ki bi državo, po oceni nekaterih medijev, stalo do 20 milijonov evrov letno.

Britanski časopis The Sun poroča, da sta zakonca na enako težavo naletela tudi v ZDA, ki prav tako niso hotele sprejeti računa za varovanje znanega družine. Varnostna služba ju bo v Los Angelesu, kjer trenutno živita, stala več kot 4,5 milijona evrov letno.

Ob opustitvi kraljevih dolžnosti pa sta se zakonca tudi zavezala, da bosta pokrila dolgove za prenovo njunega doma, posestva Frogmore Cottage, ki jima ga je ob poroki podarila kraljica. Obnova njunega takratnega doma je znašala več kot 2,7 milijona evrov.

Po vsem tem, sta se bila zakonca primorana na pomoč obrniti k družini, konkretno k princu Charlesu. Vir je za britanski časopis Daily Mail razkril: “Pričakovala sta, da bodo britanski davkoplačevalci še naprej krili stroške za njuno varovanje, a ko so jima obrnili hrbet, sta morala prositi princa Charlesa, da jima finančno pomaga. Princ Charles jim bo velikodušno pomagal pri plačevanju njunega varovanja, medtem pa bosta Harry in Meghan počasi odplačala svoj dom v Veliki Britaniji.

Nedavni prispevki