Top ideja – piknik v naravi


Družinski pikniki ustvarjajo večne poletne spomine, načrtovanje piknika pa je lahko precej enostavno in zabavno, če le v to vključimo vse družinske člane.

Za začetek si moramo izbrati primerno lokacijo piknika. Najboljše je, če imamo le to možnost, da piknik pripravimo kar na domačem travniku. Tako boste imeli možnost, da boste pri  pripravi hrane lahko bolj ustvarjalni, po drugi strani pa boste imeli na dosegu roke vse, kar boste potrebovali. Če te možnosti nimate, tudi ni nobenega problema. Hrano prav tako lahko pripravite doma in jo nato odnesete s sabo na želeno lokacijo.

Pri pripravi  hrane, naj pomagajo tudi otroci, saj se bodo s tem počutili zadovoljno, prav tako bodo s svojo pomočjo olajšali delo tudi vam. Otroci znajo biti izredno kreativni pri pripravi sendvičev, radi stvari zlagajo v vrečke ali košarico za piknik. Prav tako otroci radi poskrbijo za dekoracijo, na primer za balone, sevrietke itd.

Najpomembnejši del piknika je seveda hrana. Pri hrani se držimo pravila, da ne pretiravamo. Verjetno se boste odločili za standardno peko na žaru, v kolikor boste piknik pripravili na domači terasi ali travniku. Za kakšno drugo lokacijo, kjer načrtujemo piknik, pa je bolj primerna in bolj praktična priprava različnih prigrizkov. V obeh primerih pa v meni vključimo tudi vnaprej pripravljene solate, vložene kisle kumarice in papriko, olive, morda še suši. Za grizljanje je super ideja na palčke narezan svež korenček. Na nobenem pikniku pa seveda ne gre brez mehke francoske štručke.

Če se odločimo, da bomo družinski piknik pripravili v naravi, je najboljša izbira kakšen vrh hriba ali pa ob kakšnem jezeru, reki ali slapu. Dobra izbira za organizacijo izleta in piknika so tudi kakšni vrtovi na primer arboretum, botanični ali živalski vrt, v kolikor je to tam dovoljeno. Predlog za manjši družinski piknik so tudi nacionalni parki. Lahko pa si zamislimo prostor za naš piknik nekje ob morju, če tam le ni preveč ljudi, ki bi motili našo idilo. Za piknik pa lahko prostor tudi najamemo, ponudnike in cene boste našli na spletu.

Pri načrtovanju piknika v naravi ne pozabimo na moteče zunanje vplive kot so močno sonce, veter, umazanija in žuželke. Kot obvezno opremo poleg debele in vodoodporne odeje, s seboj na piknik vzemimo še plastične kozarce za pijačo in odpirač za steklenice. Za samozaščito in osnovno higieno vzemimo vlažilne robčke, serviete, sprej proti insektom, kremo za zaščito proti soncu, mogoče celo kakšen dežnik. In nenazadnje, ampak nič manj pomembno, nikar ne pozabimo na fotoaparat ali kamero. Ti družinski posnetki bodo večni spomin.

Recent Posts