Migrant v Ljubljani posilil dve študentki


Ljubljanska policija je pred kratkim prijela 38-letnega državljana Maroka, ki je ravnokar dobro prišel iz zapora, po prihodu na prostost pa naj bi v roku 10 dni posilil dve študentki.

Obe kaznivi dejanji sta se zgodili oktobra v Ljubljani. Po drugem posilstvu so ga vendarle prijeli in ga strpali v pripor. Kaj točno sledi, pa še ni jasno.

Po poročanju Dnevnika naj bi se prvo posilstvo zgodilo v enem od študentskih domov za Bežigradom, in sicer naj bi se osumljenec ter žrtev, 22-letna študentka, spoznala na Metelkovi, naslednji dan pa druženje nadaljevala v študentskem domu, kjer dekle biva. Kar nekaj ur sta se menda pogovarjala v čajni kuhinji, ko je bilo dekletu družbe dovolj, pa se je od Maročana poslovila, češ da bi bilo dobro, da odide, on pa je ni poslušal. Sledil naj bi ji v njeno sobo in jo tam prisilil v spolna dejanja, za katera dekle pravi, da jih ni želelo. Njeni cimri naj bi sicer slišali, da se nekaj dogaja, a temu niso pripisovali večjega pomena. Študentka pa je potem poklicala policijo.

Posilstvo na ulici

Že čez kakšnih 10 dni naj bi se podobno zgodilo s še enim dekletom (23-letnim). Tudi v tem primeru se je vse skupaj začelo na Metelkovi, kjer je pristopil so povsem neznane študentke in ji ponudil marihuano, češ da je zanjo zagotovo pripravljena narediti marsikaj. Kot je povedala, ga je sprva ignorirala, potem pa je postal nasilen, ji zagrozil z nožem in jo odvlekel na neko odročno mesto. Tam naj bi jo prisilil v spolno dejanje, a je nekdo prišel mimo. Ko je dekle začelo kričati in klicati pomoč, naj bi jo 38-letnik še udaril, mimoidoči pa je pobegnil in poklical policijo. Maročan je s kraja pobegnil, a se kmalu spet vrnil na ulico. Kmalu so ga prijeli in zaslišali, obe žrtvi pa sta ga tudi prepoznali kot storilca.

Lahko bi ga izgnali, a ga niso

Policijsko poročilo je v zvezi s tem bolj skopo, saj so povedali zgolj, da je preiskovalni sodnik za Maročana odredil pripor, dodali pa so tudi, da so ga že obravnavali zaradi drugih kaznivih dejanj in da so ga pred kratkim izpustili iz zapora, kjer je dve leti preživel zaradi ropa. Tega je zagrešil leta 2016, kar nam pove, da se po Sloveniji giblje že več let, prošnjo za azil pa so mu zavrnili. Iz države bi ga po poročanju Dnevnika zaradi ropa in posledično zapora lahko izgnali, vendar ga niso.

Nedavni prispevki