Umrla je znana pevka


Žalostna vest prihaja iz svetovnega sveta glasbe. V ponedeljek se je za vedno poslovila pevka Bonnie Pointer, članica uspešne ženske glasbene skupine The Pointer Sisters. Novico o pevkini smrti je javnosti sporočila njena sestra Anita. Domnevno je umrla zaradi srčnega zastoja.  Sestrska vokalna skupina The Pointer Sisters je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja nizala uspešnice.  Leta 1978 se je Bonnie odločila, da bo skupino zapustila in nadaljevala solo kariero. S skupino je še vedno tesno sodelovala.

Leta 1974 je skupina osvojila prvi Grammy, glasbeno nagrado za najboljši državni vokal za uspešnico Pravljica (Fairytale). Njihov vrhunec je bil leta 1983 z izdajo albuma Break Out, ki je dosegel trojno platinasto naklado. Za singla Automatic in Jump so sestre ponovno prejele Grammy-ja.

Vsaka od sester se je ukvarjala tudi s solo kariero, nobena pa ni dosegla uspeha, ki bi bil primerljiv s skupino. V devetdesetih so zbledele iz središča pozornosti. Nedvomno pa je Bonnie zapustila bogat glasbeni zaklad.

Nedavni prispevki