Izkoristili tudi znanega slovenskega voditelja: »V nekaj dneh boste postali milijonarji!«


Ste tudi vi na družabnih omrežjih zasledili sponzorirano objavo na temo trgovanja s kriptovalutami, ki obljublja bajne zaslužke? Če vložiš 250 evrov, se ti znesek v nekaj dneh potroji, podeseteri, tako da si na koncu lahko čisto pravi milijonar, obljubljajo! In za to vam ni treba narediti nič, saj računalniški program dela za vas. Verjamete v kriptovalute takšne vrste?

Že zdrava pamet vam govori, da boste z nič dela le težko postali milijonar. Tudi če želiš zadeti na loteriji, moraš vplačati listek! Na žalost se tega mnogi ne zavedajo in objavam, ki so v zadnjem času preplavile splet ter družabna omrežja, nekritično verjamejo. Ter prevarantom dajejo denar in ga nikoli več ne vidijo, čeprav mislijo, da so evre uspešno pretvorili v neke kriptovalute in zdaj samo čakajo na zaslužek.

Ti goljufi so postali že tako napredni, da ustvarjajo prave, ‘novinarske’ članke o znanih Slovencih in njihovih domnevnih zgodbah o tem, kako so obogateli. Matjaž Jelen, Sebastjan Cimirotič in Jurij Schollmayer naj bi bili le trije med množico nenadno obogatelih Slovencev. Ne le to, na spletu je zaslediti celo članek o tem, kako je voditelj Pop TV Miha Drozg v živo med pogovorom za oddajo Fokus dobil velike vsote denarja – na predlog gosta, ki mu je predlagal trgovanje z bitcoinom.

Dajte jim denar in videli ga ne boste nikoli več

Domnevna pričevanja novopečenih milijonarjev, ki so se s pomočjo goljufive ‘kriptovalute’ dvignili iz brezna dolgov, so zapisana v tako imenovanih člankih na spletni strani Major. Ta se predstavlja kot novičarski portal, v resnici pa gre za nateg, ki mu vseeno lahko marsikdo nasede.

Kako to deluje? V članku bralcu obljubijo bajne zaslužke in popolno zaščito vloženega denarja, ki ga mora biti najmanj 250 evrov. Ko denar vložite, bo samodejni sistem trgovanja poskrbel, da bo ta vložek skokovito naraščal iz dneva v dan, vi pa boste lahko prek ekrana zgolj spremljali, kako se spreminjate v milijonarja. Za to vam ne bo treba storiti nič.

Ko si boste zaželeli, da bi denar potrošili, ga preprosto dvignete in zapravite. Sliši se preprosto, hkrati pa tudi neverjetno. Pod temi goljufivimi članki se pojavljajo celo komentarji uporabnikov spleta, češ da samo sedijo na sedežni in spremljajo, kako številke skačejo, ob tem pa niti s prstom ne mignejo, saj vse opravi pretkan računalniški program, ki zazna, kdaj se najbolj izplača prodati kriptovalute ter kdaj jih spet kupiti, da imaš od tega kar največ.

Kriptovalute

In resnica? Seveda lahko vložite 250 evrov, tega vam nihče ne brani. Ampak, nikoli več jih ne boste videli! Prevaranti so napisali celo članek, v katerem nastopa novinar Miha Drozg, ki da je v živo, med prenosom pogovora z nekom, ki obvlada kriptovalute, bitcoin in vse, kar spada zraven, kar prek telefona vložil nekaj svojega denarja in čez par minut že služil. Vsemu skupaj niti sam ni mogel verjeti, bil je naravnost navdušen nad dogajanjem in nenadnim služenjem … Žal so goljufi njegove posnetke, ki jih je televizija sicer ustvarila med pogovorom z Borutom Pahorjem, zmontirali v ‘posnetek’, ki bi morda marsikoga prepričal, da bi tudi sam tujcem zaupal svoj denar.

Torej … Še vedno verjamete, da lahko nesramno obogatite brez, da bi mignili s prstom? Na tem svetu žal ne! Raje se oprimite dela in boste želi tisto, kar ste posejali, kriptovalute pa prepustite drugim. Žal je tako, da je tudi to področje, torej rudarjenje s kriptovalutami, zašlo na sumljiva pota.

Nedavni prispevki