Vandali so se vrnili in se za rasistične opazke opravičili


Ameriška zvezna država Washington ima očitno zelo prijazne vandale, ki obžalujejo svoja dejanja. Pred enim tednom so v parku in različnih lokacijah v mestu Sammamish popisali zidove in ograje z različnim rasističnimi opazkami. Nedavno so vse opazke prekrili z barvo in zraven napisali, da se opravičujejo.

Po prvem vandaliziranju so se nekateri sosedi v soseski združili in pričeli dobrodelno kampanja na spletnem portalu GoFundMe s katero so želeli zbrati denar za čiščenje barve in napisov ter nakup magnetnih nalepk, na katerih bi pisalo, da v njihovi soseski ni prostora za kakršnokoli rasno motivirano sovraštvo.

Prvotna vandaliziranje se je zgodila na sedemnajstih različnih lokacijah po mestu. Pisali so po zidovih, ograjah, garažah, vozilih in poštnih nabiralnikih. Mestni svet mesta Sammamish je izdal javno obvestilo v kateri so ostro obsodili dejanje in povedali, da skupnost zavrača takšna dejanja in jih ne bo tolerirala.

vandali

Predstavnik policije je povedal, da so analizirali barvo na prvotnih napisih in barvo s katero so bili prvotni napisi prekriti in bila dopisana opravičila. Ugotovili so, da je barva ista zato lahko sklepajo, da so bili tudi storilci isti.

Policija meni, da so povzročitelji naključno izbirali poslopja, katera so popisali in niso ciljali točno določene družine oziroma posameznike. Če analiziramo vse napise ugotovimo, da so se storilci sicer načrtno lotili svojega podviga in popisali stavbe v različnih ulicah, vendar ni videti, da so ciljali točno določene hiše oziroma stavbe.

Policija primer še naprej preiskuje. Čeprav cenijo, da so storilci svoje napise prekrili in se zanje opravičili to ne spremeni njihovega preteklega dejanja. Policisti upajo, da bodo storilci odkrili s pomočjo nadzornih kamer, ki so postavljene po soseski in jih lahko na podlagi video posnetkov identificirali.

Storilcem grozi kazen zaradi poškodovanja javne in zasebne lastnine, kot tudi širjenje sovraštva in nestrpnosti v javnem prostoru. Policija poziva naj se javijo vsi, ki imajo kakšne informacije o dogodku in bi lahko pomagali odkriti storilce.

Nedavni prispevki