Vaščani pletejo puloverje za slone, da bi jih zaščitili pred nizkimi temperaturami


Na slonih v Indiji lahko opazimo športne volnene puloverje, katere so jim spletli vaščani, da bi jih zaščitili pred nizkimi temperaturami.

Puloverje pletejo ženske, ki živijo v bližini Centra za ohranjanje in varstvo slonov, v bližini mesta Mathura. Od uslužbencev centra so slišale, da jih skrbi kako bodo primerno poskrbeli za slone, ko bodo temperature padle pod nič stopinj Celzija. Dobile so idejo, da za živali spletejo barvite puloverje, ki jih bodo greli.

V centru so nastanjeni sloni, ki so pred tem trpeli kronično zanemarjanje ali kruto ravnanje s strani lastnikov.

Sloni sedaj nosijo lepo oblikovana oblačila, ki pokrivajo zadnji del telesa, vrat in noge, v katere jih oblečejo vaščani in zaposleni v centru za ohranjanje in varstvo slonov.

Kartick Satyanarayan, ustanovitelj in direktor centra, je povedal, da je pomembno, da slone, ki so bili nekoč zlorabljeni, primerno zaščitijo tudi pred mrazom. Ker so te sloni v preteklosti doživeli veliko zlorab, so še toliko bolj šibki. Zato morajo biti primerno zaščiteni pred mrazom, da ne zbolijo zaradi raznih bolezni, kot je pljučnica.

 slon

Mraz bi prav tako rad poslabšal njihov artritis, s katerim se sooča večje število slonov v centru.

V centru se trenutno nahaja 20 slonov, ki so bili rešeni iz različnih krajev. Nekateri so bili odvzeti iz nezakonitega lastništva, preprodajalcev eksotičnih živali, izkoriščevalcev za ulično beračenje in cirkuse. Vsem je skupno, da so bili kruto zlorabljeni in izpostavljeni hudi krutosti, preden so prišli v center.

Uslužbenci v centru imajo v načrtu, da rešijo še veliko več slonov. Radi bi rešili še vsaj dodatnih 50 slonov, njihovi načrti so tudi zelo odvisni od tega ali jim bo uspelo pridobiti novo zemljišča, kjer bodo lahko razširili svoj center. V Indiji so sloni pogosto zlorabljeni in izpostavljeni krutim ravnanjem, čeprav zelo veliko Indijcev slone zelo spoštuje. Žal se vedno najdejo tudi takšni ljudje, ki živali zlorabljajo.

Nedavni prispevki