Večina žensk na Facebooku vohuni za bivšim


Družbena omrežja so nam ponudila številne pozitivne stvari, kot so sklepanje novih poznanstev in prijateljstev, hitrejšo komunikacijo, ohranjanje stikov, iskanje oseb in sorodnikov itd. Obstaja pa tudi negativna plat.

Razvoj družbenih omrežij je omogočil, da precej hitro lahko pridemo do informacij o določeni osebi, ki nas zanima ali, ki je bila nekoč del našega življenja. Strokovnjaki, ki spremljajo dogajanje v ozadju potrjujejo, da se v zelo velikem številu dogaja “vohunjenje”.

Presenetil vas bo podatek, da je v neki raziskavi kar 60 procentov žensk priznalo, da na družbenem omrežju Facebook sledi bivšemu partnerju. Z zanimanjem spremljajo njegov profil in komaj čakajo na nove objave. 18 procentov teh žensk je celo ustvarilo nov, a lažen profil, da so lahko še vedno v stiku s svojim bivšim. Toda zakaj to počnejo? Odgovor je bil, da jih v to vodi skušnjava, višja sila, ko same sebe ne morejo premagati, da ne bi pogledale na kaj se z bivšim dogaja po razhodu.

Bivši pa je bivši z razlogom. Seveda zaključek neke zveze ni enostaven, sploh če je bila to resna in dolgoletna zveza. Še vedno so močno prisotna čustva, zato veliko žensk sprva niti ne more preboleti razhoda, vsaj ne tako hitro kot moški. Včasih si ženske vcepijo v glavo, da bo bivši prišel nazaj, če bodo le dovolj vztrajne. V pomoč so jim med drugim tudi družbena omrežja preko katerega bivšemu piše, ali ga vabi na izlet ali kosilo. Večina žensk se zaveda, da to, da sledijo nekdanjemu partnerju ni prav, ampak so obsedene z mislijo, da imajo nad njegovim življenjem še vedno nek nadzor oziroma želijo biti na tekočem, kaj se novega dogaja v njegovem življenju. Nevarnost pri takšnem ravnanju je, da si takšna oseba ustvarja neko iluzijo, s katero krpa svojo bolečino. Takšno ravnanje lahko vodi celo v obsesijo oziroma nezmožnost opustitve te navade in takih primerov, pravijo psihologi, ni malo.

Recent Posts