VIDEO: Da ga ni sram! V Kočevsko jezero odvrgel obteženo škatlo z muckami


Da je človek v resnici žival najhujše vrste, bi se strinjal marsikdo. Ne le nedojemljive grozote, ki jih ljudje vsakodnevno počnemo drug drugemu, v oči bodejo tudi zgodbe, v kateri so žrtve nedolžne živali!

Tokratna žalostna vest prihaja iz Kočevja, natančneje z območja Kočevskega jezera, ki je bilo v nedeljo prizorišče zbora tamkajšnjega potapljaškega društva. Opravili so še enega od mnogih potopov in naleteli na šokantno najdbo. Jezersko dno je na žalost kraj, kjer je tudi tokrat končalo veliko število takšnih in drugačnih odpadkov, na še večjo žalost pa tudi kraj, kjer so svojo pot končali tudi trije nedolžni mladi mucki.

Eden od članov društva je na družabnih omrežjih namreč zapisal, da so na dnu pri velikih pomolih našli papirnato škatlo, obteženo z zidno opeko. V njej pa žal ni bilo novoletnih daril, temveč tri mlade muce, ki jih je nekdo zaprl v škatlo in vrgel v vodo, da so utonile. Lahko verjamete kaj takega?

Oglejte si posnetek raziskovanja jezerskega dna in šokantne najdbe:

Facebook so preplavile obtožbe, ogorčenje je res veliko in večina komentatorjev bi neznanega storilca grdo kaznovala. »Mogoče se bo kdaj sam utapljal, pa mu nihče ne bo pomagal,« razmišljajo, o njem pa najdejo samo najhujše besede. Če pogledamo širšo sliko, pa bi se lahko strinjali tudi s komentarjem, ki pravi nekako takole: »Saj ni čudno, da gre vse v franže. Preprosto mora biti konec sveta, saj na svetu še nikoli ni bilo toliko hudobije. Karma je k***a.«


Ne človek, monstrum!

Ne moremo doumeti, da ljudje še vedno, v 21. stoletju, problematiko nezaželenih kotitev domačih živali rešujejo na tovrstne načine. Kastracija, sterilizacija, zavetišča za male živali … Vse to so možnosti, ki bi jih moral poznati vsak, ki ima doma vsaj eno žival. Resnično smo še enkrat dokazali, da smo ljudje najhujše pošasti. Na veliko žalost.

Delite ta prispevek, naj se razve, kaj se dogaja v naši Sloveniji! In naj pride razkritje tudi do ušes storilca. Morda pa se sam opogumi in izpostavi javnosti?

Nedavni prispevki