VIDEO: Naš poslanec je hit na spletu! Končno na glas povedal, kar si večina misli


Poslanske seje v parlamentu so od daleč videti kot dolgočasno zborovanje in pripovedovanje izvoljencev ljudstva, včasih pa se tam zgodi tudi kaj takšnega, kar nehote postane prava uspešnica.

Med posnetki, ki ga uporabniki spleta navdušeno delijo s prijatelji, je tudi posnetek poslanca NSi Aleksandra Reberška, ki je na Facebooku v dveh dneh presegel 108 tisoč ogledov in 2500 delitev.

Zakaj? Iz preprostega razloga – na glas je povedal tisto, kar meni veliko Slovencev. In to je? Da zdrav človek potrebuje delo, ne pa socialne pomoči!

Njegove besede so seveda letele na to, da je socialna politika pri nas precej zgrešena. »Povejte mi, kdo bo pri nas delal za 600 evrov, če pa dobi 400 evrov za nedelo?!« je vprašal zbrane, potem pa izpostavil primer, ki je še kako resničen in hkrati neskončno žalosten. Če starša z dvema otroka pridno hodita v službo in delata za minimalno plačo, dobita na mesec le kakšnih 200 evrov več od tistih, ki so doma in prejemajo socialno pomoč. Po njegovem mnenju nam država na tak način sporoča, naj sploh ne delamo, saj se to ne izplača. Ali, po domače rečeno: izplača se, da ne delamo! Meni tudi, da socialno pomoč izkoriščajo zlasti priseljenci, ki s tem vplivajo na vse cenejšo delovno silo na trgu, s tam pa imajo tudi Slovenci vse nižje plače.

Kaj pa na povedano pravite vi? Se strinjate, da je pri nas nedelo preveč cenjeno? Pa s tem ne mislimo na ljudi, ki niso sposobni delati iz objektivnih razlogov, ampak na povsem zdrave in sposobne ljudi, ki pa jim je očitno preveč udobno, da bi dvignili svojo zadnjico ter si poiskali delo. Vsako delo je dostojno in častno in zagotovo se najde, če si ga res želiš.

Delite posnetek naprej, morda pa bo še komu odprl oči!

Ogledate si ga lahko spodaj:

Nedavni prispevki