VIDEO: Kandidat omedlel na soočenju v živo, ko je poslušal Andreja Šiška


Saj ni res, pa je, bi lahko komentirali dogajanje na slovenskem političnem parketu. Pred kratkim je javnost šokirala odločitev Andreja Šiška (najbrž se spomnite njegove štajerske varde), da bo kandidiral za evropskega poslanca, zdaj pa je kampanja v polnem teku.

Šiško je bil sicer obsojen na zaporno kazen, a je na prostosti, saj je več mesecev preživel v priporu, zdaj pa se kot predsednik Zedinjene Slovenije lahko povsem nemoteno poteguje za vabljiv stolček v Strasbourgu. Kot vsi kandidati, je tudi on zagret.

In kako bi ga lahko povezali s četrtkovim dogodkom v studiu nacionalne televizije, kjer je kandidat Dobre države Peter Golob na soočenju v živo omedlel?

Če bi se malo pošalili, bi lahko navedli komentar enega od uporabnikov spleta, ki pravi: »Šiško ga je onesvestil. Take je namreč klatil, da je gospodu prekinil pretok kisika.«

Seveda gre pri tem zgolj za (slabo) šalo, je pa res, da je nesrečnež omedlel prav med govorom Šiška. Za trenutek mu je postalo slabo, tako da se je kar naenkrat nagnil nazaj, se opotekel in skoraj padel po tleh. Še zadnji čas se je ujel in postavil nazaj za mizico. Voditelj Dejan Ladika ga je vprašal, ali je v redu, potem pa so dogajanje prekinili oglasi. Po koncu reklamnega bloga Petra Goloba ni bilo več v studiu, saj so na pomoč poklicali zdravnika. Kasneje so iz njegove stranke sporočili, da se počuti bolje in da je bila slabost posledica viroze.

Poglejte si posnetek:

Stali so tam kot lipovi bogovi

In kaj od naštetega vas najbolj čudi? Morda to, da lahko obsojenec Andrej Šiško kandidira za evropski parlament? Morda to, ga je Golob kljub virozi in vidnim potnim sragam na čelu trmasto vztrajal za govorniško mizico, dokler ga bolezen ni premagala?

Ali pa to, da so preostali kandidati dogajanje le nemo spremljali in se še naprej držali svojih mizic, kot da se ni zgodilo nič posebnega? Vsaj eden od njih bi lahko skočil k njemu in ga podprl, saj se je Golob potem še vidno opotekal, ampak … Nič. Stali so tam kot lipovi bogovi in čakali svojih pet minut slave. Žalostno. Ali, kot je dogajanje komentirala ena od radijskih moderatork: »In takšni ljudje nas bodo zastopali v evropskem parlamentu?!« Da, takšni. To je Slovenija.

Nedavni prispevki