VIDEO: Šimpanzi sestavili improvizirano lestev in pobegnili iz ograde


Skupina šimpanzov je poskušala pobegniti iz živalskega vrta na Severnem Irskem. Iz drevesnih vej so si postavili improvizirano lestev in pobegnili iz ograde.

Šimpanzi so uporabili veje, ki so med nedavno nevihto bile poškodovane in padle z dreves v njihovi ogradi. Iz vej so postavili lestev in z njeno pomočjo preplezali zid, ki obkroža njihovo ogrado.

Obiskovalci živalskega vrta so dogodek posneli. Vsaj eden izmed šimpanzov je preplezal steno in se sprehajal po ostalih delih živalskega vrta, medtem ko so ostali sicer preplezali steno, vendar so ostali blizu svoje pregrade in se niso sprehajali drugod.

Nekateri šimpanzi so ostali znotraj ograde in je niti niso poskusili preplezati. Več obiskovalcev živalskega vrta je bilo presenečenih, ko so opazili šimpanze izven njihovega prostora. Nekateri šimpanzi so se povzpeli na drevesa blizu ograde in od tam pozdravljali naključne obiskovalce.

Obiskovalka je povedala, da je bila zelo prestrašena, ko je videla šimpanze na prostem. Ker je imela zraven otroke je poskušala ostati mirna, vendar se je bala, da bodo živali napadle njo ali otroke.

šimpanzi

Prav tako je s svojim telefonom posnela kratek videoposnetek šimpanzov in povedala, da ne bo nikoli pozabila, kako so pametni šimpanzi uspešno pobegnili iz svoje ograde.

Druga obiskovalka živalskega vrta je povedala, da je njena hčerka zakričala na šimpanza, ko se jim je približal in ga očitno prestrašila, ker se je šimpanz hitro umaknil stran. Dodala je, da se morda bližnje srečanje s šimpanzi zdi kot zabaven dogodek, vendar ko malo razmisliš, bi se lahko zelo tragično končalo.

Zaposleni v živalskemu vrtu so povedali, da so bili šimpanzi precej strahopetni in so se na koncu sami vrnili v ogrado. Ker so inteligentni primati so vedeli, da ne smejo biti zunaj svoje ograde, zato so se sčasoma sami vrnili vanjo.

To je bil drugi “pobeg” letos, v tem živalskem vrtu. Pred tem je ponoči izginila rdeča panda, katero so kmalu odkrili v bližnjem vrtu.

Iz živalskega vrta so povedali, da bodo razmislil o drugačni postavitvi ograde za šimpanze. Morda bodo celo odstranili drevesa ali pa jih vsaj zmanjšali, da bodo takšni pobegi manj verjetni.

Nedavni prispevki