VIDEO: Slovenci junaki Vikersunda, obeti za Planico so odlični


Slovenci smo ob koncu sezone v smučarskih skokih spet doživeli to, kar smo si vso zimo želeli – prevlado naših skakalcev, bolje rečeno letalcev! Fantje so namreč spet pokazali, da se v Sloveniji rojevajo letalci, tako da bo Planica tudi po zaslugi minulega vikenda spet pokala po šivih.

Vikend v Vikersundu se je namreč končal dramatično, a našemu Domnu Prevcu v prid, ki je zgolj za desetinko točke ugnal Japonca Ryoyuja Kobayashija ter slavil peto zmago v svoji kariero in po dveh nekoliko slabših sezonah spet stopil na najvišjo stopničko. Domen, ki je star komaj 19 let, je nesporno rojeni letalec, ki pri tem uživa kot le redki. Ko so ga po zmagi povprašali po občutkih, jim je odvrnil, da gre še za en sanjski dan v njegovem življenju, ne v službi, saj tega ne dojema kot svojo službo, temveč zgolj uživa. Kljub temu ni pozabil omeniti svojih napak finalnega skoka, ampak, te nas v bistvu niti ne zanimajo, saj je mladenič dokazal, da spada v sam svetovni vrh letenja na smučeh.

Tudi na sobotni tekmi je bil najzaslužnejši za ekipno zmago slovenskih skakalcev, kjer so mu družbo delali še brat Peter, Anže Semenič in Timi Zajc. Po tej prepričljivi in veličastni zmagi je bil jedrnat: »To je eden tistih dni, ko lahko rečem: ‘Zdaj pa lahko umrem’ …«

Oglejte si nekaj vrhuncev minulega vikenda na največji skakalnici na svetu:

Zadnji polet Domna Prevca:

Osebni rekord pri 245,5 metra je videti takole:

Poleti Slovencev za ekipno zmago:

Vsekakor so naši športniki spet poskrbeli za slavje in ponos navijačev, glede na zadnje rezultate pa lahko predvidevamo, da se bodo ob koncu tedna, ko se v Planici obeta zaključek svetovnega pokala, tja spet valile trume navijačev.

In tako je tudi prav, saj gre za pravi slovenski praznik, tradicionalno prireditev, na katero smo vsi tako ponosni. Vzdušje bo, tako kot vsako leto, prešerno, skakalci pa tudi obetajo veliko. A, bolje je pričakovati malo manj in se potem iskreno veseliti vsakršnega uspeha naših fantov. Podprite jih tudi vi – vabljeni v Planico, kjer se dogajanje začne že v četrtek in traja vse do nedelje!

Nedavni prispevki