VIDEO: Timi Zajc veliki zmagovalec v Oberstdorfu!


Timi Zajc, eden najmlajših slovenskih smučarski skakalcev, je v velikem slogu prišel tudi med najboljše skakalce. Na letalnici v nemškem Oberstdorfu je slavil prvo zmago v svetovnem pokalu, ki je presenetila skakalni svet, gledalce in najbrž celo njega samega.

Timi Zajc, 18-letnik Štajerc, je morda res dobesedno šokiral, a marsikdo doslej ni vedel, da je bila njegova zmaga le še vprašanje časa. Zakaj? Gre za prvega smučarskega skakalca, rojenega v 3. tisočletju, ki je sploh nastopil v konkurenci svetovnega pokala, prav tako je prvi in edini, ki je dobil vseh 10 mogočih naslovov slovenskega državnega prvaka, torej v mlajših kategorijah in potem tudi v članski.

Skratka, gre za pravi biser, ki bo, upamo, krojil sam svetovni vrh smučarskih skokov. Na letalnici v Oberstdorfu je bil po prvi seriji šesti (220 metrov), v finalu pa presenetil vse in tudi samega sebe, saj je letel dobesedno v ‘poden’, kakor se znajo izraziti v skakalnih krogih. Dosegel je ne le osebni rekord (233,5 metra), ampak tudi veličastno zmago, prvo v tej konkurenci in še kako pomembno za slovenski skakalni šport, ki mu gre v letošnji sezoni vse prej kot po maslu. Na drugi stopnički je stal Poljak Dawid Kubacki, na tretji pa Nemec Markus Eisenbichler. Šampioni, kot so Kamil Stoch, Daniel Andre Tande in Stefan Kraft, so ostali zadaj.

Do točk pa so prišli tudi Anže Semenič, ki je bil na koncu 19., Domen Prevc je tekmo končal na 20. mestu, Anže Lanišek na 24., Žiga Jeler pa je bil 35.

Jih bo ta zmaga dvignila?

V soboto bo na istem prizorišču še ena tekma – držimo pesti za vse naše. Verjamemo namreč, da je reprezentanca s to pomembno zmago dobila vsaj nekaj vetra v jadra in da bo šla njena pot le še navzgor. Žal se letos še nismo preveč veselili, zato upamo, da se bomo lahko še. Pa naj zmaga pravkar rojena zvezda Timi Zajc ali kdo drug. Naj dodamo še, da so bile to zanj komaj druge stopničke v svetovnem pokalu, saj je 27. januarja v japonskem Saporu osvojil svoje prve. In tako postal prvi skakalec, rojen v zdajšnjem tisočletju, ki je sploh stopil na zmagovalni oder. Zgodovina se dogaja pred našimi očmi, ni to lepo?

Oglejte si njegovo mojstrovino za zmago:

Nedavni prispevki