VIDEO: V finalu sta! »Želim si, da bi me kdo gledal tako, kot Gašper gleda Zalo!«


V Izraelu je te dni vse v znamenju izbora za pesem Evrovizije, Slovenci pa se lahko veselimo, saj sta se naša predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl s svojo pesmijo Sebi uvrstila v sobotni finale.

Brez rekvizitov, plesalcev in spremljevalnih vokalov, celo brez ličil!

Njun nastop je tako preprost in iskren, da sta mlada zaljubljenca po svetu že zdaj dobila na tisoče oboževalcev, ki stavijo na iskrenost in pristnost. Čeprav se Slovenci tako radi zgražamo nad vsem, kar nam glasbeniki ponudijo, lahko tokrat molčimo, saj iz tujine prihaja veliko pohval na račun Zale in Gašperja. Očitki Slovencev letijo zlasti na račun nerazumljivega besedila, saj Zalino petje primerjajo bolj z momljanjem, vendar pa lahko mladi parček pohvalimo, saj je ostal zvest sam sebi in z minimalističnim nastopom navdušil.

Oblečena sta bila v belo, tako kot na Emi, scena je ostala povsem enaka, dodatnih učinkov ni bilo, prav tako nobenega plesalca ali spremljevalnega vokala … Še ličil niso uporabili. Zala in Gašper sta tudi tokrat stavila na pristnost in iskrenost, ki ju v teh časih tako radi pogrešamo. Bo to kombinacija, ki ju bo izstrelila med zvezde?

Videli bomo v soboto, do takrat pa si lahko ogledate njun nastop v polfinalu:

In odzivi? Če pogledamo komentarje tujih evrovizijskih navdušencev, nam ti kar pobožajo dušo. »Videti sta kot najstnika, gledata pa se, kot da bi bila poročena že 50 let,« pravijo. Res je, na odru se gledata tako zaljubljeno, da iskric preprosto ne moreš spregledati, Gašper pa se svoji Zali večino časa smehlja in vmes še sramežljivo pogleduje v tla.

Ali, kot pravi še eden od komentatorjev na youtubu: »Želim si, da bi se vsi gledali tako, kot se gledata Zala in Gašper.« Strinjajo se tudi, da je ta pesem dokaz, da nastop v bistvu ne potrebuje nobenih posebnih učinkov in barv: »Ta dva sta nas prepričala, da smo se v pesem zaljubili samo tako, da pojeta in se gledata v oči.« Ni pomembno, da jezika ne razumeš, pesem v človeku vzbudi mnoga čustva, pravijo: »Ona je pela zanj, on pa je igral zanjo. Bila sta sama in daleč naokoli ni bilo nikogar drugega. Vse ostalo je bilo povsem nepomembno. Bilo je čudovito.«

Nastop ocenjujejo kot enega najbolj iskrenih, očarljivih, prikupnih in ljubkih, Zala pa da ima tako nenavadno lepoto in njen pogled je preprosto magičen. Če sklenemo s komentarjem še ene od uporabnic: »Želim si, da bi me kdo gledal tako, kot Gašper gleda Zalo!«

Še več, nekateri ta nastop ocenjujejo kot zdaleč najboljšega, kar smo Slovenci doslej poslali na evrovizijski oder.

Se strinjate ali pač ne?

Nedavni prispevki